צרידות מולדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרידות מולדת
    אושרית
    28/04/2010

שלום אני כיון בת 29 וסובלת מצרידות מאז שאני זוכרת את עצמי.
    בגיל 19 כשעשיתי בדיקה עם מיקרוסקופ-מצלמה שהכניסו דרך צינור התברר כי אין סגירה מלאה של מיתרי הקול נשלחתי לטיפול של קלינאית תקשורת שעזר אך לא המשכתי והתמדתי בפגישות ולכן הצרידות קיימת.
    כיום עשיתי בדיקה שוב עם נזופרינגוסקופ ונאמר לי וגם רואים בצילום שיש סגירה מלאה של המיתרים וכי יש אודם בריריות מסביב לאריקס אוליGERD.
    איך ייתכן השינוי הזה איך ייתכן שכל השנים היתה בעיה של סגירה של המיתרים וכעת לא איך כעת הם נסגרים והבעיה היא אודם. בכל מקרה מישהי אמרה שקיבלה תרופה כחודש וזה לא עזר לציין שאני סטודנטית להוראה וחייבת לתקן הצרידות. האופציה של קלינאית לא באה אצלי בחשבון אין לי סבלנות. אולי ניתוח? אציין שהצרידות שלי היא ממש קשה וחזקה עד כדי הימנעות מדיבור וכאב
    אודה על תשובתכם מראש
    אושרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרידות מולדת

הוספת תגובה

• צרידות

ד''ר אביגיל ארד
    29/04/2010

לא אוכל לומר בלי לבדוק את המיתרים . חוסר סגירה הוא לרוב בעיה של צורת דיבור, ויתכן והשיפור שחל בשעורי דיבור גרם לסגירה. אני מתפלאה עליך, את בעצמך אומרת שהשעורים עזרו...ובכל זאת מחפשת פיתרון של ניתוח. לא נראה לי שיש ניתוח שיועיל, לפי מה שתיארת. חשוב לעשות בדיקה של מיתרי הקול כולל סטרובוסקופיה שבודקת את גל הרירית של המיתר ותקינותו. נכון ששעורי דיבור הם לא פיתרון אינסטנט אבל בבעיות רבות זה הטיפול העיקרי אם לא היחיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו