סטרפטקוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרפטקוק
    תמר
    09/05/2010

שלום,
    ביום רביעי הייתי אצל רופאה שקבעה שיש לי סטרפטקוק. היא נתנה לי אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין.
    ביום חמישי בלילה התחלתי לקחת את האנטיביוטיקה, לקחתי כדור אחד בערב, וכדור אחד ביום שישי בבוקר, ומיד אחר כך קיבלתי את תוצאת המשטח גרון: סטרפטקוק: שלילי.
    לכן הלכתי גם לטרם, ושם עשו לי ספירת דם, שלפיה מדובר בחיידק (אני לא יודעת אם סטרפטקוק או לא). נתנו לי פרדניזון, שני זוגות ליומיים, והחליפו לי את האנטיביוטיקה לצפורל.
    היום, יום ראשון, יש שיפור עצום בהרגשה ובמצב הגרון, אבל יש יש לי כמה שאלות,

1.קודם כל, מתי אני מפסיקה להיות מידבקת?ויכולה לחזור לשיגרה?
    2.יש לי כמה תופעות שלא מוזכרות כחלק מתופעות הלוואי של התרופה, (מוזכר בחילה ופצעים בפה)*יש לי כאבי בטן קלים, (בטן עליונה)
    *הבוקר התחלתי לדמם. אני עוקבת אחרי המחזור שלי, ועוד לא עברתי את הביוץ, אז אני מניחה שזה דימום בין מחזורי,
    *אני משלשלת.

האם התופעות נחשבות תקינות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטקוק

הוספת תגובה

• גרון

ד''ר אביגיל ארד
    09/05/2010

אם לא מדובר בסטרפטוקוק לא ברור לי מדוע הרופא החליט בכל זאת על אנטיביוטיקה, ואם חשד בזיהום חיידקי כלשהו, למה לא המשיך את האוגמנטין שהוא טיפול מצויין לדרכי אויר עליונות באופן כללי. ולמה סטרואידים? אינני יכולה להיכנס לראש של מי שהחליט ולכן לא יכולה להגיב על הטיפול. הדימום לא נראה לי קשור לעניין, אלא אם כן את לוקחת גלולות וזה הפריע לספיגה של הגלולות. תתייעצי עם רופא הנשים. כאב בטן קל ושלשול יכולים להיגרם מאנטיביוטיקה, אולם גם ממחלה ויראלית. אם זה נמשך, גשי לרופא המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה-

תמר
    10/05/2010

שלום,
    אתמול כתבתי שיש שיפור בהרגשה הכללית ובמצב הגרון. אבל עברתי אתמול עקירת שן בינה, שלאחריה המצב שוב החמיר:
    יש לי חום 38 מעלות, אני מרגישה חלשה, הפה שלי מלא בפצעים, יש לי קצת בחילות ואתמול בערב גם הקאתי. הצוואר שלי נפוח, ועדיין יש לי קושי בבליעה, ואין כמעט תיאבון.
    מצד שני, יש שיפור עצום גם במצב הכללי וגם במצב הגרון .

האם אורך המחלה נורמלי? התחלתי להרגיש רע כבר ביום שלישי שעבר... והתחלתי לקחת אנטיביוטיקה ביום חמישי בערב (שהוחלפה ביום שישי בערב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו