פוליפ באף, מוטרדת מאוד!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ באף, מוטרדת מאוד!
    חגית
    25/10/2007

שלום, אני בת 40 ובהריון מתקדם ( שבוע 30). לפני כשבועיים שלושה התחיל דימום מהאף במיוחד לאחר קינוח האף. מאחר ואני סובלת מדליות ( ורידים ) מאוד נפוחים ברגליים לא ייחסתי חשיבות לדימום למרות שלעיתים הדימום חזק. לפני יומיים הסתכלתי בתוך האף מתוך סקרנות כי הרגשתי נפיחות כבר כמה ימים ( מעין גולה), אבל לתומי חשבתי שמדובר בווריד בולט בלבד. מה שראיתי באף הימני היה מפחיד . מעין גולה לבנה. היום ראיתי רופא( אני גרה בחו"ל) והוא אמר שצריך להסיר את הפוליפ לדבריו כי יש סכנה של דימום חריף ושליחה לביופסיה ליתר בטחון. שאלתי האם המקרה מוכר לכם? והאם הרדמה מלאה תזיק לעובר? האם כדאי או מומלץ לחכות עד אחרי הלידה ( עוד חודשיים) או לבצע את הביופסיה באופן מייד. מוטרדת מאוד, ותודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ באף, מוטרדת מאוד!

הוספת תגובה

• פוליפ

ד''ר אביגיל ארד
    28/10/2007

פוליפ באף יכול להיות פוליפ אלרגי (האם את טיפוס אלרגי? אסטמתי וכו'?). זה בדרך כלל. גידולים באף אצל אנשים צעירים פחות שכיחים אולם קיימים. לצורך ביופסיה לא חייבים הרדמה כללית ואפשר הרדמה מקומית כמו אצל רופא השיניים שבטח לא תזיק לעובר בשלב זה. האם אפשר לדחות או לא תלוי במראה הפוליפ. יש פוליפים שממש לא נראים חשודים ואז אפשר לחכות את השבועות שנותרו. אם הפוליפ לא נראה יפה אפשר לבצע, כאמור ביופסיה בהרדמה מקומית. בשלב זה של ההריון אפשר לעבור גם הרדמה כללית אם ממש צריך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו