האם משטח חיובי - מחייב אנטיביוטיקה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם משטח חיובי - מחייב אנטיביוטיקה?
    roti
    10/05/2010

בחודשיים האחרונים אני סובלת מפעם לפעם מכאבי גרון - ללא חום בכלל.שלושה משטחי גרון שבוצעו לי בתקופה זו נמצאו חיוביים לסטרפטוקוקוס A

פעמיים טופלתי באנטיביוטיקה מסוג רפא פן. הפעם הגם שהמשטח נמצא חיובי כאמור נתבקשתי לא לקחת אנטיביוטיקה ולהמתין. לציין כי בגרון לא נראו תפליטים רק אודם קל. אם כן מה אומר המשטח החיובי במקרה כזה של העדר חום והעדר תפליטים. אציין כי אינני נשאית שכן בעבר המשטחים שבוצעו לי היו ללא ממצא!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    10/05/2010

למרות מיעוט הסימנים אני הייתי נותנת טיפול אנטיביוטי ועדיף באנטיביוטיקה רחבת טווח יותר כגון אוגמנטין. יתכן ומדובר בנשאות של הסטרפטוקוק שבאה לידי ביטוי במשטח גרון כאשר הדלקת עצמה היתה ויראלית, אולם העובדה שבעבר לא היתה תשובה חיובית, אומרת שאז לא היתה נשאות. כדאי לקחת פעם אחת טיפול רחב טווח כנ"ל ושבועיים אחרי סיום הטיפול לעשות משטח כדי להיווכח שהחיידק נעלם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו