חסימה בגרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסימה בגרון
    לילי
    25/10/2007

שלום רב, לפני שבועיים התחילה אצלי תחושת מחנק בגרון מעין גוש שנמצא בגרון ואינו זז, עם לחץ קל בחזה ולעתים קשיים בנשימה,התחושה קיימת אצלי כל הזמן בערב מתחזקת במצב שכיבה ובמזג אויר חם, אינני מתגוררת בארץ כרגע וכיוון שאני סטודנטית ללא רופא מסודר הגעעתי לחדר המיון נעשתה לי בדיקה אקוגרפיה של הגרון והצוואר ונאמר לי שבלוטת התריס מעט מוגדלת אך אין לי כלום ושלחו אותי לביתי, כיוון שדיוק באותו זמן הפחתתי את כמות העישון מבחינה דרסטית(מנסה להפסיק) חשבתי שישנו קשר מסויים, בכל מקרה התחושה אינה עוברת היא גם מלווה ביציאות אויר(גרעפסים) יש לי כמו כן גם מצבי רוח משונים של בכי צחוק, מה הייתם ממליצים לי לעשות?האם יש סיכוי שיעבור לבד? אני באמת מודאגת אשמח אם תענו לי בקרוב,
    יום נפלא לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסימה בגרון

הוספת תגובה

• גרון

ד''ר אביגיל ארד
    28/10/2007

קשה לומר בלי לבדוק, אבל התסמינים יכולים להתאים לרפלוקס שהוא מצב בו החומצה מהקיבה עולה לגרון ויוצרת שם נפיחות. העישון מחמיר זאת. לא חייב להיות מלווה בצרבת. בשלב ראשון נסי לשתות הרבה מים, להפחית עישון, לא ללכת לישון על בטן מלאה, להימנע מקפאין, מזון חומצי כגון הדרים או חומץ, אלכוהול, מנטה ומזון חריף או מטוגן. לא להרבות גם בעגבניות וחצילים. אפשר לקנות טבליות טאמס גם בחו"ל שהן סותרות חומצה. נסי כשבוע וראי אם יש שיפור כלשהו. אם כן - להמשיך לפחות חודש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימה בגרון-המשך

לילי
    16/11/2007

קודם כל אני מודה לך על תשובתך המהירה,
    פניתי אל הרופא שוב והוא שלח אותי לבדיקות דם הממצאים:
    free t4 17,4
    free t3 5.56
    tsh 2.64 (הרופא הסביר לי שזה בגבולות הנורמה אולם מעט גבוהה ושהממוצאהסביר הוא 1.50 ) ולכן יישלח אותי בעוד כחודשיים למומחה בלוטת התריס,כרגע אני סובלת גם מכאבי בטן בחלק העליון,מציק אבל נסבל,ועוד תופעה היא עצבנות (אני לא יודעת אם יש קשר )
    בינתיים נאמר לי להמנע מעגבניות ותבלינים ולטול כדורים למשך חודשLANSOPRAZOLO EG
    התחלתי ליטול את התרופה ואני חשה מעט בשיפור
    האם ישנן עוד בדיקות שאני אמורה לעשות?האם התרופה מוכרת לך והאם יש בה סיכון?האם זה יחלוףמעצמו או שאצטרך ליטול כדורים לצמיתות?
    אודה לך אם תוכלי לענות,אני פשוט לא סומכת במאה אחוז על הרפואה באיטליה
    תודה ויום טוב
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר אביגיל ארד
    17/11/2007

נראה לי שהרופא שלך חשב ממש כמוני שהסימפטומים נובעים מרפלוקס. הטיפול נכון. לא רק עגבניות לא מומלץ לאכול אלא גם שימי לב לדברים האחרים שכתבתי בתשובה הקודמת אליך. לוקח זמן עד השיפור. אם זה טוב אני ממליצה לרוב להמשיך שלושה חדשים. אם יש כאבים בקיבה ורום הבטן כדאי גם לבדוק נוכחות חידק בשם הליקובקטר פילורי. עושים את זה בבדיקת נשיפה מאד פשוטה. הרפואה באיטליה בטח לא מפגרת ואין לך מה לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו