דלקות חוזרות בגרון- דחוף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות חוזרות בגרון- דחוף!!
    לינוי
    26/10/2007

שלום ד"ר

אני בת 15 וחצי ולפני שנתיים חליתי במחלת הנשיקה ומאז כל חודש כמעט ובאופן סדיר מופיעה אצלי דלקת בגרון
    לאחר שהחלמתי ממחלת הנשיקה בדיוק שנה לאחר מכן חליתי במחלת הפה והטלפיים ונמצא אצלי בבדיקות הסטרפטקוקס
    כמו שהזכרתי קודם כמעט וכל חודש יש לי דלקת בגרון ועכשיו גם יש לי.. הפעם זה גם עבר לאוזניים וביקרתי אצל רופאת אף אוזן גרון היא לקחה משטח גרון ואמרה שראפאפן כבר לא כ"כ יעזור ושאחרי שהתוצאות יגיעו יחליטו אם לעשות לי ניתוח שקדים או לתת לי 3 זריקות כל חודש
    רציתי לדעת אם יש קשר בין מחלת הנשיקה לפה והטלפיים והסטרפטקוקס האם זה נורמלי שמופיעות אצלי בתדירות כ"כ גבוהה דלקות בגרון ומה אפשר לעשות?
    אם אתה יכול בבקשה תפרט לי על הניתוח שקדים האם הוא מסובך ומה הסיכונים כי שמעתי שאם לא יהיו לי שקדים אני אהיה חשופה יותר למחלות נוספות משום שתפקידם של השקדים הוא לתפוס את החיידקים שנכנסים לגוף בזמן הנשימה

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות חוזרות בגרון- דחוף!!

הוספת תגובה

• דלקות גרון

ד''ר אביגיל ארד
    28/10/2007

לפני שמחליטים על ניתוח שקדים חשוב לדעת אם אכן מדובר כל חודש בסטרפטוקוק היות ויש משהו דומה לזה שנקרא PFAPA ואז הטיפול אינו אנטיביוטי ואינו ניתוח. לכן כדאי לקחת משטחי גרון בכל דלקת. כמו כן, אם זה אכן הסטרפ. יש לעשות משטחי גרון לכל מי שבמגע קרוב איתך, בני הבית ו\או החבר, אולי מישהו מהם נשא (שלא חולה) של החידק ומדביק אותך ואז צריך לטפל בו\בה במקביל. הניתוח עצמו נעשה בהרדמה כללית. הסיכון העיקרי שלו הוא דמום אחרי הניתוח. ההחלמה די כואבת אבל אם יש סיבה מוצדקת לעבור את הניתוח ואין ברירה זה יפתור את בעית דלקות הגרון (אם מדובר בסטרפטוקוק). לא ידוע לי על קשר בין מחלת הנשיקה למחלת הפה והטלפיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו