שיעול יבש זה כמה חודשים - בן 18

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול יבש זה כמה חודשים - בן 18
    גבי
    13/05/2010

שלום אני לקראת גיוס, בן 18 וחצי ובחודשים האחרונים החל אצלי שיעול יבש וטורדני
    השיעול החל ללא שום סיבה הגיונית הנראית לעין.. בנוסף אני כל הזמן מנוזל וצמוד לנייר טואלט

לאחרונה (לפני כחודש) הייתה לי שפעת שנמשכה יותר משבוע וחצי, בדיקות אצל רופא משפחה של משתח גרון, צילום ריאות ובדיקת דם בקופ"ח ובמיון יצאו בסדר גמור לאחר שהשפעת חלפה

חשוב לציין שאני בריא בדרך כלל ועוד עובדה שעלולה להיות חשובה - מעשן כבר 4 שנים בשנה האחרונה קופסא ליום

רופא המשפחה כמובן אמר שזה עקב העישון אך שמתי לב שהשיעול מופיע ללא קשר בין אם אני מעשן או לא. קשה לי להאמין שבגילי ו"רק" אחרי 4 שנות עישון תופעות הלוואי הידועות לכולנו כבר מופיעות

ניסיתי מספר סירופים נגד שיעול, אחד אפילו עם קודאין - הייתה הקלה מסויימת אך בסופו של דבר ללא הועיל

רציתי לשאול מה זה יכול להיות והאם יכול להיות כי מדובר באלרגיה? (כמוזכר למעלה בריא בד"כ לכן לא אובחנו אצלי שום אלרגיות ולא ידוע לי על כאלה)

מה יהיה מומלץ עלי לעשות (חוץ מלהפסיק לעשן) במקרה הזה? האם כדאי לפנות לרופא א.א.ג או שגם הוא "ינפנף" אותי בתירוץ שאם לא אפסיק לעשן לא יפסיק השיעול...

ד"א - האם יכול להיות קשר בין ירידה למשקל לשיעול המדובר?
    תודה מראש
    גבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שעול כרוני

ד''ר אביגיל ארד
    14/05/2010

שעול כרוני כזה עם נזלת יכול להיות אלרגיה, יכול להיות קשור לעישון או לפחות מוחמר על ידי העישון, יכול להיות אסטמתי. שעול כרוני יבש יכול להיות קשור גם לרפלוקס, שגם כן מוחמר על ידי עישון. גש לבדיקת א.א.ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו