טיפול בסטרואידים לגודש באף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בסטרואידים לגודש באף
    דוד
    15/05/2010

שלום,
    אני בן 33 בריא,ללא עודף משקל ,ללא אסטמה,הפסקתי לעשן לפני כ 10 חודשים.
    במשך שנים סבלתי מנחירות ועייפות אך לאחר הפסקת העישון התופעות החמירו (וכך גם הבעיטות בלילה מהאשה :) ).
    פניתי לרופא אף אוזן גרון שאיבחן אותי כסובל מריריות נפוחות הגורמות להצרת מעבר האויר ולענבל בשרני בלוע (ללא צניחת לוע).

בדיקת שינה שעברתי קבעה שאיני סובל מדום נשימה והרופא הגדיר את הנחירות כבעיה חברתית.

הטיפול המיידי שקיבלתי הוא flixonase פעמיים ביום פעמיים בכל נחיר.
    מתחילת הטיפול, הנחירות פסקו, אני מרגיש ערני ביותר עד כדי כך שאני מתקשה להירדם בלילה . (מעולם לא הייתה לי בעיה כזו...) לא מופיעות תופעות לוואי כאלו בדפי התרופה . האם זו תופעת לוואי מוכרת? האם זה המצב הטבעי שלי כאשר אני ישן טוב ונושם טוב במהלך היום.

הטיפול ארוך הטווח הינו המלצה לניתוח צריבה של ריריות העף והקטנת הענבל.
    בעקבות "הצלחת" הסטרואידים אני שוקל לבצע רק את צריבת הריריות , הייתי מעוניין לשמוע את עצתכם בעיניין בכל הנוגע לאפשרויות טיפול בבעיה זו ככלל ובפרט לגבי ניתוח הצריבה , אחוזי הצלחה ,סיכונים וכו'
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נחירות

ד''ר אביגיל ארד
    15/05/2010

העובדה כי התרסיס לאף הקל משמעותית על הנחירות, משמעותו כי התרומה העיקרית לנחירות היא בגלל הגודש האפי. אם לאחר הפסקת התרסיס הבעיה חוזרת, אני ממליצה על הקטנת הקונכיות באמצעי כירורגי כלשהו. את הקונכיות אפשר לצרוב, לחתוך או להמיס באמצעות קובליישן או מיכשור אחר. העיקר שהתוצאה תהיה הקטנת הקונכיות במינימום פרוצדורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, מהם הסיכונים והסיבוכים בהליך

דוד
    16/05/2010

ומה אחוזי ההצלחה?
    בברכה.
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו