נקף בעור התוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקף בעור התוף

שלום רב, אני בן 21.

מזה כמה שנים שיש לי נקב (בינוני-גדול) באיזור הקדמי, רחוק יחסית מעצב השמיעה.
    הבנתי שבניתוח לסגירת הנקב, נכנסים מאחורי האוזן, (הבנתי שאצלי יש צורך בקידוח גם) גוזרים חתיכה שלא כל כך הבנתי מאיפה (יישאר צלקת?), מכניסים איזה חומר לפני שסוגרים, וגם על איפה שמדביקים שמים שוב חומר כלשהו שאמור להתמוסס או משהו כזה.

קודם כל רציתי לדעת מה אחוזי הצלחה של ניתוח זה? האם ברוב מקרים זה מחזיר את תחושת השמיעה הטובה? (כלומר אצלי האוזן הפגועה היא באיזור של 20 דציבלים) האם זה יחזיר את איכות השמיעה לקדמותה? (כרגע באוזן הפגועה אם יש שקט מוחלט, זה כאילו אני יכול לשמוע את "השקט") מן צליל של "תססס.." כזה, אין לי ממש איך להסביר.

*הבנתי שאחרי הניתוח האוזן קצת מכופפת, כלומר נוטה קדימה האם זה יחזור להיות רגיל לאחר כמה זמן? והבנתי שרק אחרי חודש ניתן לדעת אם השתל נקלט טוב?

תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקף בעור התוף

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    18/05/2010

יש הניגשים לניתוח מאחורי האוזן ויש דרך התעלה. תלוי במנתח ובאוזן. האוזן לא אמורה להישאר מכופפת אחרי הניתוח. קשה לי לומר מהם אחוזי ההצלחה אבל חשוב לשמור שלא יכנסו מים עד ההחלמה ושלא יהיו דלקות בסמוך לפני הניתוח כדי לשפר את הסיכויים. השמיעה לא תמיד משתפרת. מטרת הניתוח שהתופית תהיה סגורה ולמנוע דלקות והחמרת המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו