ניתוח לסגירת נקב בתופית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לסגירת נקב בתופית
    שמעון
    20/06/2010

שלום.
    אני בן 16 ויש לי כבר שנתיים נקב גדול בתופית. אני סובל מרעשים שלא חולפים ומירידה קלה בשמיעה, אני מנסה לחיות עם זה אך זה מקשה עיי וגרם לי למצבים נפשיים לא נעימים במיוחד. אני ממש מפחד מהניתוח וזו הסיבה העיקרית שאני ממשיך לחיות ככה. לא מהניתוח עצמו בעיקר, אלא מההרדמה הכללית, אני ממש רוצה לחזור ולחיות חיים טובים ורגילים אבל אני ממש ממש מפחד מהדברים האלה. אני מעוניין לדעת אם:
    - יש סיכוי שהרעשים באוזן שלי יחלפו כל עוד הנקב לא נסגר?
    - יש סיכוי שהנקב בכל זאת יסגמר מעצמו בעוד כמה שנים?
    - יש מה לפחד מהניתוח? וכמה זמן הוא אורך?

אני אודה לכם מאוד אם תתיחסו לשאלתי ותענו לי. תודה רבה לכם ושיהיה לכם שבוע טוב ומבורך בע"ה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לסגירת נקב בתופית

הוספת תגובה

• ניתוח לסגירת עור התוף

ד''ר רועי הוד
    23/06/2010

ניתוח לסגירת עור התוף (מאטופלסטיקה) הוא ניתוח שמתבצע בדר"כ בהרדמה כללית. סיכויי ההצלחה לסגירת הנקב הם בסביבות 90%. במידה וקיימת גם ירידה בשמיעה ניתן לשפר אותה ב-60%. הרעשים באוזן (טנטון) יכולים להשתפר ככל שחולף הזמן גם ללא ניתוח בשל הרגל שמפתח המוח אך לא ניתן להיות בטוח בזה. נקב בינוני-גדול בדרך כלל לא יסגר לבד. ניתוח כזה אורך בסביבות שעה וחצי. בידיים טובות אין לו הרבה סיכונים. הניתוח משמש בעיקר לסגירת נקב על מנת שלחולה תהיה איכות חיים טובה יותר (אפשרות להתרחץ ללא אטמים, שחיה בים או בבריכה וכו').

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טימפנופלסטיקה = מאטופלסטיקה?

לי
    24/06/2012

בשניהם התהליך הוא סגירת נקב בעור התוף, אם כך מה ההבדל ביניהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו