הצטברות נוזלים באוזן התיכונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצטברות נוזלים באוזן התיכונה
    שירלי
    21/06/2010

שלום רב,
    לפני כשש שנים, לאחר דלקת באוזן שמאל שלא טופלה כראוי באנטיביוטיקה, החלה אצלי הצטברות נוזלים באוזן זו. היות שהייתי בחו"ל הנושא טופל רק כחצי שנה לאחר מכן, בתקופה זו, כבר בקושי שמעתי משהו באוזן זו עקב הנוזלים. לאחר שאיבת הנוזלים והשמת פקק (טיוב) באוזן, הנושא נפתר. בנוסף, נערכה ביופסיה ויצאה תקינה. כשנתיים לאחר מכן הוצא הפקק (טיוב) ומאז מדי פעם, אני סובלת מהצטברות של נוזלים, בעיקר כאשר אני מקוררת, ומשתמשת בכדורים בשם סינופד בממקרים אלו.

רופא אף אוזן גרון רגיל שרואה אותי מדי פעם כשאני באה לקחת כדורי סינופד לא נראה מוטרד בשלל המצב, אך אני חוששת, משום שאני יודעת שהצטברות שכזו יכולה להיות מקושרת לגידולים באיזור. האם עליי לפנות למרפאה מיוחדת, בדיקה או רופא מסוים, על מנת לעשות מעקב מסודר על נושא זה?
    (רופא רגיל לא יכול לראות את האיזור במכשירים סנטדרטיים במרפאתו...)

תודה מראש,

שירלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נוזלים

ד''ר רועי הוד
    23/06/2010

עברת כבר הכנסת כפתור וביופסיה מלוע האף לפני מספר שנים. אם כרגע הנוזלים מצטברים שוב, יש צורך בבדיקה חוזרת של רופא: אוזניים, לוע האף. כמו כן כדאי לבצע בדיקת שמיעה כולל טימפנומטריה. על סמך הבדיקה יש לשקול הכנסת כפתור וביופסיה מלוע האף בשנית..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו