טיפול באוזניים סתומות - שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באוזניים סתומות - שאלה דחופה
    יוני
    30/06/2010

שלום,
    היום ביקרתי אצל רופא אף אוזן גרון על מנת שינקה את השעווה מהאוזניים, מכיוון שברצוני לעשות אטמי אוזניים מקצועיים מסיליקון והם דרשו זאת ממני.

לפני כשנתיים בערך גם עברתי ניקוי אוזניים עקב תחושת אטימות ואכן זה פתר את הבעיה.
    הרופא אז השתמש במיקרוסקופ כלשהו ששאב וגרד את השעווה בו זמנית.
    מעין הרגשה של שאיבת חול מתוך האוזן. התהליך כאב והוא היה צריך גם לשמן את האוזן ואף אמר לי לחזור לאחר שבוע ונתן לי טיפות לריכוך.

כשהייתי היום אצל רופא אחר, הוא התבונן גם בעזרת מיקרוסקופ, אך לא השתמש באותה שיטה אלא רק "גרד" את השעווה עם מכשיר כלשהו, ללא תחושת השאיבה. הרגשתי כאב עז מאוד והוא אמר לי שהשעווה קשה כאבן ויש לרכך אותה שוב ולחזור לאחר שבוע כי התהליך פוצע לי את האוזן.
    הוא רשם לי מי חמצן 3% לריכוך וחיטוי ואמר לי לשים פעם אחת ביום ולמלא את האוזן.

בבית החדרתי את מי החמצן בעזרת מקל אוזניים מכיוון שלא היה לי מזלף ובאמת בתוך האוזן היה דם, ולא מעט. היתה תחושת תסיסה מוזרה בתוך האוזן

השאלות שלי הן:

- האם השיטה של הרופא היתה נכונה ומקצועית? לא צריך להשתמש גם ב"שואב" ליעילות מירבית?
    - האם הוא לא טיפל ביתר עדינות ופצע ברשלנות את פנים התעלה?
    - האם זה מסוכן ונגרם נזק בלתי הפיך?
    - האם מי החמצן יעילים (פעם שעברה נתנו לי טיפות שמנוניות) והאם דרך ההחדרה והמינון שנתן לי נכונים?

אני מודאג מכל הנושא במיוחד מכיוון שהנני מוסיקאי והאוזניים הם העבודה שלי.
    אנא חיזרו אליי עם תשובות במהרה, תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניקוי אוזן

ד''ר רועי הוד
    30/06/2010

ניקוי אוזניים יכול להתבצע במספר דרכים: הזלפת מים לתעלת האוזן, שאיבה או פשוט משיכה של חתיכות גדולות של לכלוך בעזרת מכשיר מתאים. גם בידיים מיומנות ביותר התעלה החיצונית עלולה להפצע בשלב הניקוי. אני מניח שהרופא שניקה לך את האוזן מקצועי ולא היה פוצע אותך סתם. גם אם נגרם פצע לתעלה, תוך מספר ימים הוא מגליד ללא סיבוכים מיותרים. אני לא מאמין שנגרם נזק בלתי הפיך. מי חמצן הם בהחלט דרך להמסת הלכלוך, דרך נוספת היא שמן פרפין למספר ימים או טיפות צרומול לאוזן. לאחר מספר ימי טיפול יהיה קל יותר לשאוב את כל הלכלוך (צרומן).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רק עוד דבר אחד

יוני
    30/06/2010

זה בסדר להחדיר את מי החמצן בעזרת מקל אוזניים? האם יש דרך יעילה יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפטוף טיפות

ד''ר רועי הוד
    01/07/2010

ניתן לטפטוף עם פיפטה. (מכשיר לטפטוף טיפות לאף או לאוזן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו