שקדים מוגדלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקדים מוגדלים
    ירון
    05/11/2007

שלום רב,
    אני בחור צעיר בן 20, ללא עודף משקל, וסובל מעייפות רבה.

עברתי בדיקת שינה: 28 הפסקות נשימה מלאות ו22 חלקיות בצפיפות של 11 לשעה. במשך 4 % מהלילה נשמעה נחרה.
    יש לציין שישנתי שם רק 4-5 שעות.

האם זה התוצאות הללו יכולות להסביר עייפות מרובה שאני חש כבר מס' שנים?
    בנוסף- יש לי שקדים מוגדלים אך לא חוסמים או נושקים, האם זה יכול לגרום למצב או שרק שקדים נושקים או מוגדלים יכולים לגרום לדום נשימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקדים מוגדלים

הוספת תגובה

• דום נשימה בשינה

ד''ר אביגיל ארד
    08/11/2007

דום נשימה בשינה הוא לרב בעיה המורכבת מיותר מגורם אחד. שקדים מוגדלים הם רק חלק מהסיבות. לרב יש יותר מסיבה אחת ויש להתייחס לבדיקתך במלואה. גודל הלשון, אורך החך והאם הוא רפוי, גודל שקדים, מבנה הלסת הסנטר והצואר ועוד. 11 לשעה זה דום נשימה בדרגת חומרה קלה. אם תצליח לישון מספר לילות עם מכשיר ה CPAP שאולי הוצע לך ותחוש שיפור בעייפות, הרי שאכן הסיבה לעייפות היא דום נשימה. לגבי הטיפולים - ה CPAP הינו הטיפול היעיל ביותר, אולם מדובר בנישואים להרבה שנים עם המכשיר. אולי נישואים קתוליים. כדאי להיבדק על ידי רופא א.א.ג . יתכן ויש בעיה במחיצת האף למשל שניתן לתקנה בקלות יחסית וגם יכולה לתרום. גם ניתוח שקדים הוא אופציה. יש לשקול לגופו של עניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו