פגיעה במיתרי קול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה במיתרי קול
    קארין86
    30/06/2010

לפני כשנתיים אימצתי את הקול ע"י שירה בטכניקה לא נכונה(בלי פיתוח קול).מאז יש לי תחושה של משהו שמפריע לי בגרון/לוע.אני מרגישה את זה במיוחד כשאני מרימה את הקול,אפילו במעט,והכי הרבה כשאני מנסה לשיר(אז אני מרגישה גם כאב וגם תחושה של משהו זר שיושב,וסוג של נפיחות).
    הייתי אצל רופא א.א.ג שבדק את המיתרים ע"י סיב אופטי.לדברו הכל תקין.הוא המליץ לי לנסות טיפול בלוסק מכיוון שאני סובלת גם מצרבות.
    עשיתי גסטרוסקופיה שהייתה תקינה.כמו שכתבתי,אני מרגישה שזה המיתרים לפי התחושות שתיארתי. יכול להיות שהרופא לא בדק או לא ראה טוב את המיתרים בבדיקה? יכול להיות שיש לי יבלת? יש דרך נוספת לבדוק את המיתרים או שכדאי לחזור שוב על הבדיקה עם הסיב?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה במיתרי קול

הוספת תגובה

• מיתרי קול

ד''ר רועי הוד
    30/06/2010

בדיקה עם סיב אופטי גמיש או קשיח היא אופציה אחת לבדוק את מצב הגרון בכלל ומיתרי הקול בפרט. בדיקה נוספת היא בעזרת מראה ומקור אור דרך חלל הפה. כל אחת מהשיטות אמורה לעזור באבחון מחלות שונות של מיתרי הקול. הסיפור של מאמץ קולי, כאבי גרון ותחושת "הפרעה" מרמזים על פתולוגיה כלשהי בקופסת הגרון ועל כן הייתי ממליץ על בדיקת א.א.ג חוזרת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו