דימום מהאף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום מהאף
    צוף
    05/11/2007

שלום, אני בשבוע 31

במהלך ההריון סבלתי לא פעם מדימום מהאף, רק מנחיר ימין. דימום שנמשך מספר שניות/דקות ומפסיק.

היום בבוקר היה לי דימום ממש רציני, שטף, שנמשך זמן רב, הפסיק ולאחר מספר דקות חזר והמשיך

קבעתי תור לאף אוזן גרון (ליום רביעי הקרוב), כיוון שאמרו לי שאולי יש נימי דם גדושים ואפשר לבצע צריבה.

אני בלחץ מזה

ורציתי לדעת:

כיצד מבצעים צריבה והאם זה כואב?

האם זה עוזר והדימום לא חוזר?

האם יש קשר ללחץ דם?

כיצד לעצור דימום כזה במידה והדבר יחזור על עצמו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום מהאף

הוספת תגובה

• אף אחד לא עונה בפורום הזה?

צוף
    06/11/2007

מחכה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמום מהאף

ד''ר אביגיל ארד
    08/11/2007

אזור הקידמי של האף עשיר במיוחד בכלי דם. בהריון כלי דם אלו נוטים להתרחב ולכן יש לפעמים דמום. אם מדובר בפצע במחיצה , למשל מחיטוט , שגרם לדימום, אפשר להסתפק לעיתים במשחה שמנונית ושטיפה במי מלח. אם צריך לצרוב, הדבר נעשה על ידי מקלון קטן עם חומר שצורב לרגע ומביא חשק להתעטש. האי נוחות חולפת תוך דקות. בתור עזרה ראשונה לוחצים עם שתי אצבעות על החלק הקידמי, הרך, של האף (לא למעלה על העצמות) ובכך בעצם לוחצים על הכלי המדמם ועוצרים את הדמום. סליחה על העיכוב בתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו