שאלה רפואית דחופה ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה רפואית דחופה ביותר
    דניאל
    06/07/2010

שלום אני בן 23 נבדקתי אצל רופא אא''ג ונאמר לי שיש לי סטיית מחיצת אף וקונכיות מוגדלות.
    אבל אני מרגיש שיש לי התעוררויות באמצע הלילה מספר פעמים כתוצאה מחסימה בגרון
    ותחושת חנק. כל זה קורה כשאני נרדם על צד שמאל של הגוף. (דופק 170 בשינה). יש לי גם
    כאבים ברגל שמאל במהלך היום כשאני לא יושן מספיק שעות.
    מעבר לזה יש לי גם רעידות בראש בלתי נשלטות במצב של דופק מהיר. הייתי כבר אצל נאורולוג
    והוא אמר שהוא לא רואה כלום. יש לציין שבזמן הבדיקה לא היה לי דופק מהיר ובגלל זה גם לא הופיע לי הרעד שעליו מדובר. הרופא אא''ג רוצה שאני יעבור ניתוח כי לא היו ממצאים פתולוגים
    ואני חושש לחיי כי הוא אמר'' שיהיה לי קשה לחיות עם זה אחר כך'' מה הוא נורמלי???
    מפריע לי מאוד כל יום ואני בריא בדרך כלל ואני דוחה לימודים כרגע זה מצב בלתי נשלט
    מה עושים??? למי פונים??? מאיפה זה בא??? איזה בדיקה תגלה את הבעיה???
    ומה יפתור אותה???

בכבוד רב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה רפואית דחופה ביותר

הוספת תגובה

• בתשןבה

ד''ר דן גוטמן
    07/07/2010

לא נראה לי שניתוח ישפר את המצב אולם כמובן קשה לומר ללא בדיקה.
    אף אחד לא יכריח אותך לעבור ניתוח ללא הסכמתך.
    יתכן שהדבר נובע ממצב של חרדה או חשש. רצוי להוועץ ברופא המשפחה או להגיע לבדיקה מקיפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דניאל
    07/07/2010

נו ברור שזה מה שהוא רוצה שאני יגיד שאני מסכים לניתוח ואז הוא יתחיל לנסר אותי
    כמו איזה לא יודע מה ואפילו הרופא משפחה כבר לא עזר!
    כל עוד אני לא יודע איזה בדיקה אני צריך לעבור הזמן הולך ואוזל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה

ד''ר אביגיל ארד
    07/07/2010

אם נראה שיש בעיה כלשהי בזמן השינה, כדאי לעשות בדיקת שינה בה אתה ישן במעבדה ורואים אם יש הפסקות נשימה, נחרות או תנועות לא נשלטות בשינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיפור המלא

דניאל
    08/07/2010

היה לי רק חשד לosas. בסוף התברר שאין.
    עשיתי כבר בדיקת שינה וקיבלתי את התוצאות: שאני לא סובל מתסמונת הפרעת נשימה בשינה
    אבל יש נחרה 91% מהלילה RDI 2, בנוסף היו שלוש הפסקות נשימה מלאות ושמונה חלקיות והתעוררויות משינה.
    הממצאים הם רינוסקופיה גודש קונכיות תחתונות היצרות היפופארינגיאלית קלה. רטרוגנטיה קלה.
    סטיית מחיצת אף.

יש לי רק 3 שאלות אחרונות:

1. איך אני פותר את הבעיה של הפסקות נשימה בשינה (בלילה), בזמן השינה כשאני מתהפך
    לצד שמאל של הגוף ואני מרגיש שנחסם לי המעבר אויר בגרון ואז יש דפיקות לב חזקות מאוד זה מקפיץ לי את כל הגוף כמו התקף לב ובגלל זה אני מתעורר.

2. איך הממצאים קשורים לרעד בראש בזמן דופק מהיר ואם לא אז מה כן יכול להיות?
    כי זאת הבעיה שמטרידה אותי במהלך היום.

3. אולי בכלל כדאי לי לעבור MRI + CT רק כדי לשלול חסימה או סטייה ורידית ועורקית?

(יש לציין שוב שהרופא משפחה לא מתמצא בתחום, הרופא אא''ג מבחינתי לא בא בחשבון מבחינתי בגלל הניתוח המחייב כמפלט לטיפול, והנוירולוג לא מצא כלום).

בבקשה ד''ר אני חייב תשובה דחופה ומדוייקת למי לפנות כדי לטפל בבעיה בצורה הנכונה ביותר.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    08/07/2010

שתי הפסקות נשימה לשעה זה במסגרת הנורמה אצל מבוגר. הטיפול היחיד לכל נושא האף שלך הוא כנראה כירורגי אבל בשלב ראשון ניתן לנסות לטפל באף באמצעות תרסיסים כמו שנותנים באלרגיה. לגבי ההתעוררות עם הדופק הגבוה, יתכן שמקורה בבהלה שלך. הורד את מפלס החרדה. טפל באף. לא צריך שום בדיקות והחסימה או סטיה עורקית לא נראים לי רלוונטיים לעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו