בת 3 עם אף סתום ,נושמת דרך הפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 3 עם אף סתום ,נושמת דרך הפה
    שגית
    07/11/2007

נוזלים באוזניים יותר מימין אף תקין שקדים כמעט נושקים
    יש לציין שלאביה ולצד המשפחתי שלו יש הסובלים מנחירות קשות ואף סתום ושקדים מוגדלים.
    בנוסף לבני שהיה בגילאים שנה- ארבע היה אף סתום רק בשינה. ומאז הוא נושם טוב דרך האף.
    אין לה נזלת רק עם בוכה ואז יוצאת לה נזלת שקופה וצמיגית.
    הייתה אצל שני רופאים א.א.ג לפני חצי שנה וכל אחד טוען אחרת שזה יעבור ולחכות , והשני המליץ לעשות ב.שמיעה ונוזלים +צלום נאזופארינקס.

שאלתי: האם יש דרכים לטיפול על מנת להקל על ההרגשה? האם תרסיס לאף מומלץ במקרים אלו?
    כרגע אני מבולבלת מהרופאים האם לעשות צילום או לחכות?
    לילדה יש איחור התפתחותי וחשוב לי לדעת מה יכול לעזור לה?
    האם רופא יכול להמליץ לחכות ללא צילום והאם יש בדיקה מסויימת שהרופא צריך לעשות בכדי להפנות לצילום?
    מקווה שהייתי ברורה
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    08/11/2007

היות ובדיקת שמיעה וצילום רנטגן פשוט אינם בדיקות פולשניות או מכאיבות והן נותנות אינדקציה טובה למצב, הייתי מתחילה בהם. אם יש ירידה בשמיעה, בעיקר אצל ילדה עם אחור התפתחותי, חשוב שהשמיעה תהיה תקינה ויש לתת לה את כל הכלים להתקדם מבחינה התפתחותית. מסיבה זו היד אולי תהיה יותר "קלה על ההדק" בהחלטה על ניתוח. הנושא של נשימה עם פה פתוח חשוב מבחינת התפתחות הלסת העליונה. אם הנשימה עם פה פתוח היא רק בגלל ריפיון שרירים, הטיפול הוא על ידי קלינאית תקשורת. אם האדנואידים (שקד שלישי) בנזופארינקס אכן מוגדלים ותורמים גם לחסימה האפית וגם לנושא אוורור האזניים והצטברות הנוזלים, יש לטפל בהם. לגבי השקדים - תלוי בגודלם ובכל הנושא של הפסקות נשימה בלילה. ראי תשובה שנתתי כאן היום לגבי ניתוח שקדים ופוליפים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו