טיפול באמצעות סטראואידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באמצעות סטראואידים
    ורד
    07/11/2007

שלום ,

לאבא שלי התגלה וירוס באוזן וכתוצאה מזה ירדה שמיעתו באופן פתאומי ודרסטי (כך לפחות מה שרופאים יבחנו) לאחר אישפוז של שבוע בבית חולים וטיפול באנטיביוטיקה טענו שהטיפול אינו עוזר והחליטו לעבור לטיפול באמצעות הזרקת סטראוידים לאוזן יש לציין שבנוסף באוזן היחסית בריאה יש חור בתוף. ברצוני לדעת מה במה יעזור הטיפול בסטראוידים? מה ההיתרונות והחסרונות? במה זה יכול לפגוע? אם זה יכול להיות פגיע באופן בלתי הפיך? איזה בדיקות צריך לעשות לאחר מכן? האם טיפול כזה הינו יעיל והאם יש לרופאים מספיק ניסיון לעשות כאלו טיפולים? שאלתי את הרופאים שמטפלים באבי את אותן שאלות אך לצערי התשובות היו קרות ולא מרגיעות.
    אודה על תשובתכם .

ורד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באמצעות סטראואידים

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

ד''ר אביגיל ארד
    08/11/2007

אם אני מבינה נכון מדובר בירידה בשמיעה על רקע עיצבי - מה שנקרא sudden hearing loss. במקרה כזה אין נוזל או מוגלה באוזן ומדובר בפגיעה עיצבית בלבד. טיפול בסטרואידים, לרב דרך הפה, נהוג מתוך מחשבה שיש דלקת כלשהי בעצב הגורמת לבצקת. אם הוא ניתן בזמן הוא מועיל. לגבי הזרקות ישירות לתוך האוזן - אני בטוחה שמי שעושה את זה לא מנסה זאת בפעם הראשונה. יתכן וזו הדרך להימנע ממתן סטרואידים דרך הפה , למשל באנשים שמסיבות רפואיות אסור לתת להם דרך הפה (למשך סוכרת). אם אכן מדובר בירידה כזו בשמיעה - יש לבצע בדיקת שמיעה לאחר זמן מה לראות אם היה שיפור. בחלק מן המקרים יהיה שיפור, בחלק לא, ובחלק שיפור חלקי בלבד. כל האפשרויות קיימות. אין טיפולים אחרים מלבד להימנע מטיפול ולחכות לראות מה יקרה. אם הבנתי לא נכון ולא מדובר בירידה עיצבית בשמיעה אלא דלקת אמיתית עם מוגלה ונוזלים וכו' - מובן שתשובתי הנ"ל איננה לעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו