לאחר ניתוח שחזור עור תוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ניתוח שחזור עור תוף

שלום ד"ר אני בן 22.

עברתי אתמול ניתוח TYMPANOPLASTY באוזן.

הניתוח עבר טוב, היה קצת יותר מורכב מהרגיל כיוון שהיה צריך לבצע קידוח עצם להורדת overhang. רשום ששרשרת עצמות שמע נעה תקין. כורדה טימפני-שלמה. גל פום בחלל הטימפנום.

מעליה סודרה התופית עד לחפיפה טובה.

2 שאלות יש לי,

כאשר חטפתי את המכה באוזן, ובעצם נוצר לי הנקב, כאשר יש שקט מוחלט מסביבי, אני מרגיש כאילו אני יכול "לשמוע את השקט", כאילו צליל כזה של "תסססס"... מהאוזן הפגועה, קשה קצת להסביר.

אחרי הניתוח כרגע, שאני עם חבישה קלה מאחורה, וצמר גפן, אני מרגיש את אותו קול בעצם, האם זה יכול לתת אינדקציה לגבי סגירת הנקב?

ובנוסף האם יש מאכלים שעדיף להימנע מהם? כאשר אני לועס ומזיז את הלסת מרגיש באוזן מן תחושה כזאת מוזרה.

תודה

שלום ד"ר אני בן 22.

עברתי אתמול ניתוח TYMPANOPLASTY באוזן.

הניתוח עבר טוב, היה קצת יותר מורכב מהרגיל כיוון שהיה צריך לבצע קידוח עצם להורדת overhang. רשום ששרשרת עצמות שמע נעה תקין. כורדה טימפני-שלמה. גל פום בחלל הטימפנום.

מעליה סודרה התופית עד לחפיפה טובה.

2 שאלות יש לי,

כאשר חטפתי את המכה באוזן, ובעצם נוצר לי הנקב, כאשר יש שקט מוחלט מסביבי, אני מרגיש כאילו אני יכול "לשמוע את השקט", כאילו צליל כזה של "תסססס"... מהאוזן הפגועה, קשה קצת להסביר.

אחרי הניתוח כרגע, שאני עם חבישה קלה מאחורה, וצמר גפן, אני מרגיש את אותו קול בעצם, כאשר יש שקט מוחלט, כאילו אין אטימה מוחלטת כמו באוזן הבריאה, וכאילו יש איזה פתח כזה שאוויר בו אוויר או משהו שיוצא את הקול הזה.. האם זה יכול לתת אינדקציה לגבי סגירת הנקב?

ובנוסף האם יש מאכלים שעדיף להימנע מהם? כאשר אני לועס ומזיז את הלסת מרגיש באוזן מן תחושה כזאת מוזרה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ניתוח שחזור עור תוף

הוספת תגובה

• טימפנולפסטיה.

ד''ר רועי הוד
    24/07/2010

הצלילים שאתה שומע באוזן יום לאחר ניתוח לא אומרים דבר לגבי הצלחת הניתוח. סיכויי ההצלחה לסגירת הנקב בגדול הם סביב 90% ולשיפור שמיעה (במידה וקיימת ירידה בשמיעה) הם 60%. לא מכיר קשר לסוגי מאכלים שאסור לאכול לאחר ניתוח מסוג זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי בבקשה להוסיף ולשאול

כרגע אני נמצא יומיים אחרי הניתוח, נוטל אוגמנטין וציפרופלוקסצין, ואלרגיX.
    יש סחרחורות לעיתים קרבות, וכאבים שבאים והולכים, היום יחסית התחזקו, אז קודם כל רציתי לדעת אם אפשר לשלב עם הכדורים גם אופטלגין או משהו מהסוג הזה?

לגבי האוזן עצמה, היא זקורה, כלומר האפרכסת נוטה קדימה, אני מחליף צמר גפן בתוך האוזן שלעיתים יש עליו דימום, ומחליף תחבושת שנמצאית על התפירה מאחורי האפרכסת.
    (ניקיתי שם היום קצת עם צמר גפן רטוב, לא חופף כרגע או מרטיב את הראש)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר רועי הוד
    24/07/2010

כל מה שאתה מתאר יכול להתאים למצב נורמלי לאחר ניתוח טימפנופלסטיה. אתה יכול לקחת משככי כאב עם כואב לך ואין לזה שום קשר לאוגמנטין שזה אנטיביוטיקה. אם אתה עדיין לא רגוע גש להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו