אדנואיד מוגדל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדנואיד מוגדל
    חיילת
    02/08/2010

שלום, אני חיילת בת 19 ולפני כחודשיים-שלושה התגלה אצלי CMV חיובי (אומנם חלש).
    הוירוס הלא כ"כ נחמד הזה גרם להרבה בעיות באף אוזן גרון - דלקות, נוזלים, נפיחויות וכדומה,
    כמו גם לתסמינים נוספים האופיניים למחלת הנשיקה.

לפני כחודש הייתי אצל רופא הא.א.ג בתל השומר ואובחנה אצלי infection mono ואנדנואיד (שקד שלישי) מוגדל.

אני לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל גם לפני כשבוע חוויתי איבוד שמיעה פתאומי שאובחן כירידה עצבית וטופל בסטרואידים בהצלחה.

היום חזרתי לביקורת, ומסתבר שהשקד עדיין מוגדל (בפעם השלישית שנבדקתי בחודשים האחרונים) ועל כן הרופא המליץ על ביופסיה - "רק כדי להיות בטוחים".

ובכן, שאלתי היא - להיות בטוחים במה? מהם הסיכונים - מהו החשש מהאדנואיד המוגדל?
    למה הוא יכול לגרום?
    כיצד מטפלים בזה?
    האם הביופסיה וכן הפרוצדורות לטיפול באדנואיד המוגדל כרוכות בכאב/דורשות אישפוז/מנוחה ממושכת וכדומה?

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אדנואיד מוגדל

הוספת תגובה

• שאלה קצרה נוספת

חיילת
    02/08/2010

החלו לי היום גם כאבי גב תחתון בשכיבה על משטח ישר/עמידה ישרה לחלוטין,
    ואני מרגישה קצב לב מוגבר,
    וקצת סחרחורת -

האם יש לזה קשר לכל מה שתיארתי?

יש לציין שאני עדיין בטיפול תרופתי של פרדניזון (כ60 מ"ג ביום - ממחר מתחילה לרדת ב10 מ"ג ליום), אומפרה, אלטרולט (טיפול מונע בכאבי ראש), גלולות למניעת הריון ואריוס - על בסיס יומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדנואיד

ד''ר רועי הוד
    03/08/2010

להיות בטוחים שמדובר ברקמה שפירה כמו ברקמת אדנואידים שזה סביר להניח מה שזה. הסיכונים באדנואיד מוגדל הם רק חסימה של דרכי האויר מהאף, נוזלים באוזניים, זיהומים חוזרים, ריח רע מהפה או האף וכו. (לא סיכונים קיצוניים). הטיפול הוא בד"רכ כירורגי. בדר"כ מתבצע בהרדמה כללית, מסירים את הרקמה ושולחים אותה לבדיקה פתולוגית. מחכים מספר שעות ואם הכל בסדר ואין דימום או כאבים רציניים משתחררים הביתה למנוחה של מספר ימים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו