מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיענוח בדיקת שמיעהדניאלה08/08/2010
ד"ר שלום!
בעיות השמיעה התחילו בשלהי שנות ה90.הבעיות התחילו בירידה בשמיעה סחרחורות טינטונים ורעש באוזן כמו של צרצר(לא מצאתי דוגמא יותר טובה לצליל שאני שומע בתוך האוזן).בשנת 1998, 2002 ,2005 ו2007 . את תוצאות הבדיקה הייתי מראה לרופא הוא היה רושם מרשם אך לא מסביר לי את תוצאות הבדיקה(אני טיפוס ביישן ולא נעים לי לבקש הסבר-הדיוט כמוני מה יבין הסבר של מלומד...)
יש החמרה במצב השמיעה במיוחד באוזן ימין.
להלן התוצאות:
SRT: ימין 70-75 שמאל 30-35
DISCR.% (ללא מיסוך) ימין 24% שמאל 84%
MCL: ימין 100HZ שמאל 45HZ
הערות רופא: תגובות puretone לא עקביות במיוחד מצד שמאל.
אפשרות? חוסר התאמה בין תוצאות puretone לsrt (תלוי לפי איזה תגובות).
חוסר התאמה בין קליטת מילים(לפי עוצמת הגשה של 45dbhz) לבין תוצאות puretone באוזן שמאל.
צוינו כניסות צרות לתעלות אוזניים שיכולות להשפיע במידה מסויימת על דיוק תוצאות העברת אויר.
לסיכום(של הבדיקה): תופעות הנ"ל מעוררות חשד להשפעה non organic על תוצאות הבדיקה.
מומלץ לשקול צורך לבדיקה אלקטרו פיזיולוגית כגון po bera או/ו OAE עפ"י שיקול רופא.
שאלתי-הפציינט, מה אומרות תוצאות הבדיקה הן אינן ברורות לי, ומה הן ההמלצות מה זאת בדיקה אלקטרופיזיולוגית PO BERA ו OAE
אשמח לקבל תשובה אציין כי אני בריא בגופי ואיני סובל מאף מחלה כמו כן אני בן 54 בכושר טוב ואיני סובל ממיחושים שונים פרט לבעיה הנ"ל שמפריעה לי בניהול תקין של חיי היומיום . אשמח ד"ר אם אקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר רועי הוד09/08/2010יש צורך בבדיקה של האוזניים, בדיקות קולנים, מבט והשוואה של בדיקות השמיעה מכל השנים וככה"נ ביצוע בדיקה כמו BERA שנותנת אינפורמציה לגבי ההולכה העצבית של גל הקול מהאוזן למוח או בדיקות אחרות שלא מושפעות ממצב התעלה החיצונית או דברים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?