לימפה נפוחה לאורך זמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימפה נפוחה לאורך זמן
    מילי
    09/08/2010

שלום רב
    לפני כ4 חודשים הבחנתי בבלוטה נפוחה בצווארי, הגעתי לרופא אאג ששלח לאולטראסאונד, בו יצא שהבלוטה המוגדלת ביותר היא עד 1.8 מ"מ. לאחר כחודשיים בצעתי אולטראסאונד חוזר ויצא שהבלוטה הגדולה ביותר עד 1.5 סמ במראה סונוגרפי תקין. במישוש, רופא אאג לא חש במשהו חריג, למעט בבלוטה אחת שנראית לו קצת יותר מוגדלת, הוא טוען שלדעתו היא בגודל של בערך 1 ס"מ, רכה וניידת. שאלתי לגבי ניקור והוא אמר שחבל לדעתו לנקר "סתם" שכן מדובר באזור הסמוך לעצב הפנים ועדיף מעקב מבחינתו. אגב בדיקות דם למחלת הנשיקה וכל המחלות העשויות לגרום לכך תקינות, כמו כן גם אולטראסאונד שד ובית שחי תקין. אני ממש חוששת ותוהה האם יש צורך ללחוץ עליו לביופסיה- אולטראסאונד חוזר? ככל שעובר הזמן אני חוששת ולא מבינה מדוע להתסספק במעקב, הרופא מצידו אמר שיתכן שהבלוטה תשאר כך לאורך זמן רב ולדעתו אין מה לחשוש...
    אשמח לשמע חוות דעת נוספת
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימפה נפוחה לאורך זמן

הוספת תגובה

• בלוטה

ד''ר רועי הוד
    10/08/2010

אני אישית חושב שבלוטת לימפה צווארית מוגדלת לאורך זמן, גם אם נראית שפירה בסונאר צווארי, זקוקה לניקור כדי לדעת שבאמת מדובר בהגדלה שפירה שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו