התקף שיעול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף שיעול
    אברהם
    09/08/2010

ערב טוב,

מזה זמן לא קצר אני נתקף בהתקף שיעול שמופיע בתדירות לא קבועה. (לפעמים אחת למספר ימים ולפעמים אחת למספר שבועות).

השיעול אינו נבחני אך די חזק אחת ל- 5-20 שניות.
    במהלך השיעול פולט כיח (?) שקוף אך עם הרבה בועיות אויר, כמו-כן הכיח/ליחה מאוד צמיגים, בנוסף מידי פעם פליטה של קצף לבן בלבד.

ההתקף כולו יכול להמשך בין חצי שעה לשעתיים כאשר במהלכו העיניים דומעות ומאדימות (בגלל הלחץ ?).

בשלב מסוים השיעול מתחיל להיות מעט יותר בועי ומאוורר וזהו הסימן לרוב לסיום ההתקף.

לקראת סוף ההתקף ולאחריו תחושה של חולשה ועייפות רבה (העיניים רוצות להיעצם).

בנוסף, שמתי לב כי התופעה קוראת או לאחר שהייה בשירותים ו/או גורמת לרצון לצאת לשירותים.

רקע: בן 40, 167, 70 ק"ג, לא מעשן ולא שותה, לוקח באופן קבוע כדור סימבקור ו-2 כדורי סרנדה, ברקע קולסטרול מעט גבוה - תושתי וסוכר שנע באזור 120 (לאחרונה היה 170).
    ישן כ- 5-7 שעות אך לא רצוף, נוחר בשינה.

* ממה יכולה להגרם תופעת השיעול והאם זה מסוכן ?
    * האם יתכן כי מדובר ברפלוקס / אלרגיה בלבד ? (לפני מספר שנים טופלתי כנגד ההליקובקטר).
    * האם יש קשר בין הרצון ליציאה והתקף השיעול ? ברוב המקרים זה בא יחד.
    * האם יתכן והמקור במחלות קשות כלשהן ואילו ?
    * האם ישנו איזה טיפול בייתי כלשהוא לבדיקת המקרו ו/או הגורם ?

עוד המלצות / הכוונה ורעיונות יתקבלו בברכה.

המון תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף שיעול

הוספת תגובה

• שיעול

ד''ר רועי הוד
    11/08/2010

שיעול יכול לנבוע מרפלוקס של תוכן קיבה שעולה לגרון וגורם לגירוי, מתרופות, מבעיות ריאות, מנזלת שיורדת לגרון וכו'. בהחלט יכול להיות רפלוקס במיוחד עם סבלת בעבר מהתופעה. הקשר היחיד שאני מוצא בין רצון ליציאה ושיעול הוא עליית לחץ תוך בטני בעת שיעול שגורם לרצון לצאת. לא ניתן להגיד ללא בדיקה אם מדובר במחלה קשה, קלה, בינונית. טיפול ביתי הייתי מציע לך רק אחרי שהייתי בודק מה הסיבה לתלונותיך. הייתי מתחיל אצל רופא המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו