מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת אוזניים חיצוניתנעמי14/08/2010
שלום רב
לפני 8 ימים בשבת התחלתי להרגיש כאב חזק באוזן שמאל
ביום ראשון פניתי לרופא אאג ד"ר בכר שהבחין בדלקת אוזן חיצונית עם בצקת משמעותית בתעלת הוזן וחשד לאבסס, ורשם לי סילוקסן ודזורן (טיפות) הכאב היה כל כך חזק שפעולות כגוןו אכילה או דיבור היו מלווים בהרבה סבל . בלילה בין ראשון לשני פניתי למיון בלינסון (לילה שני ללא שינה ) והרופא רשם לי בנוסף טיפות אוטידין ואלגוליזין ועשו לי זריקת וולטרן.
בלילה בין שני לשלישי שוב פניתי למיון ( לילה שלישי ללא שינה), עשו לי שוב זריקת וולטרן
ביום שלישי בצהריים ניגשתי לקופת חולים והרופת משפחה רשמה לי מוקסיפן וזריקת וולטרן
בערב היה לי טור אצל דר בכר אאג, שרשם לי אוגמנטין ( התייעץ עם רופא נשים שלי כי אני בשבוע 21 הריון בסיכון וגם לגבי ציפרו במקרה שאוגמנטין לא יעזור) והמליץ על אשפוז ומתן אנטיביוטיקה דרך הווריד פורטום במקרה שאפנה שוב למיון .
באותו לילה בין שלישי ורביעי פניתי שוב למיון כי סבלתי מכאבים עזים והגעתי אליך דר הוד , בהתבסס במכתב של דר בכר המאשר מתן ציפרו בהריון , נתת לי 3 כדורי ציפרו 500 ומרשם של ציפרו וסירופ וי דלגזין להקלה בכאבים.
באותו רגע נטלתי כדור ראשון של ציפרו , קיבלתי זריקת וולטרן ( הרביעית מאז תחילת הדלקת) .
בלילה בין רביעי לחמישי שוב פניתי למיון עם כאבים חזקים , עם תחושת הקלה מסויימת בעת בדיקת רופא לעומת ימים קודמים, אמר לי להמשיך ציפרו ורשם לי זריקה נוספת של וולטרן.
ביום חמישי בבוקר ניגשתי ל3 בתי מרקחת בפתחת תקווה מלווה במרשם של דר הוד לקבלת ציפרו 500 וב3 המקומות סירבו לתת לי את התרופה בטענה שהתרופה אסור בהריון ולא עזר שהראיתי את סיכומי מכתבי מיון מבלינסון שרשום שם שהתייעצו עם מח' יולדות וגם הראיתי את המכתב של דר בכר שרשום שהתייעץ עם רופא נשים שלי לגבי מתן התרופה.
הרופא שלי אאג בחופש עד יום שלישי כך שלא הייתה אפשרות לפנות אליו אז פניתי לרופא נשים שלי שאמר ללי לחזור לקחת אוגמנטין.
מיום חמישי יש הפחתה בכאב באוזן אך אני סובלת מכאבי ראש מאוד מאוד חזקים .כאשר אני מורידה את הראש יש לי סחרחורות . אני לא שומעת היטב מהאוזן ועדיין אני מתעוררת מהכאב באוזן בלילה ולוןקחת אלגוליזין.
השאלה שלי : האם יש סיבה לדאגב בכל הקשור בכאבי ראש חזקים כי קראתי שבמקרים חמורים של דלקת באוזן , הדלקת יכולה לפגוע במח, ובגולגולת.
אני דואגת במיוחד שאני בהריון
אודה לכם מראש על תשובה מהירה
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן חיצונית.
ד''ר רועי הוד15/08/2010היי. זוכר אותך. רק לידע כללי, אם לא היית בהריון, הטיפול המתאים ביותר הוא מקומי, אם זה לא עוזר מתחילים טיפול באנטיביוטיקה פומית שמכסה חיידק מסוג פסאודומונס כגון ציפרוקסין. במידה וזה לא עוזר ניתן לאשפז ולטפל באנטיביוטיקה בשם פורטום דרך הוריד. לאחר ייעוצים חוזרים של רופאי א.א.ג וגניקולוגים, נאמר לנו שאין מניעה מלטפל בציפרוקסין עד שבוע ימים. אם בית המרקחת אינו מעוניין להנפיק את התרופה- אנחנו לא יכולים לעשות דבר בנידון. כאבי ראש לאחר דלקת אוזניים יכולים לא להיות קשורים למצב אך גם יכולים להיות סיבוך של הדלקת שבינתיים גם עירבה את האוזן התיכונה.
ממליץ לך:
1. להבדק בשנית ע"י רופא א.א.ג בקהילה. אם עדיין קיימת דלקת יש לשקול אישפוז וטיפול מקומי וסיסטמי.
2. במידה ולא קיימת דלקת אוזניים- להבדק ע"י נוירולוג בשל כאבי הראש.
3. להבדק ע"י רופא נשים שלך שיראה שמהלך הריון תקין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?