מחלת הנשיקה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה?
    מיכל
    18/08/2010

שלום,
    אני בת 28. לפני כחודשיים וחצי חליתי, זה התחיל מבחילות קשות וכאבי ראש, כעבור יומיים נוספו גם חולשה וסחרחורות, כאבי בטן ושלשול חד פעמי. שבוע לאחר מכן התחלתי להרגיש גם כאבים בכל הגוף. בתחילת המחלה סבלתי גם מכאבי אוזניים וכאבים ורגישות למגע באיזור של הצוואר שמאחורי תנוך האוזן (יש שם בלוטת לימפה אולי?). והיו מספר ימים שבהם היתה לי תחושה מוזרה בגרון ללא כאבים. כאילו משהו תקוע לי בגרון (ליחה). בנוסף התאבון נעלם לי למשך כמעט שבועיים ברצף.

בנוסף, היו מספר לילות בהם סבלתי מהזעות לילה ומרעידות בלתי נשלטות בגוף.
    (חשוב לציין שאני לא סובלת מחרדה ולא חושבת שיש קשר כלשהו בין המצב הגופני שלי למצב נפשי..)

כיום אני עדיין סובלת מכאבים בכל הגוף, חולשת שרירים ובחילות (היו כמה ימים של שיפור ואז שוב התדרדרות.)

עשיתי בדיקות דם מקיפות פעמיים: שבוע לאחר תחילת המחלה וחודשיים לאחר תחילת המחלה. הכל יצא תקין בשתי הבדיקות כולל תפקודי כבד ו-CRP.

לפני שבוע עשיתי בדיקה לגילוי נגיפי CMV ו-EBV.
    יצא שלילי ל-CMV

ואלה התוצאות של EBV

VCA IgM: גבולי
    VCA IgG: חיובי
    EBNA IgG: שלילי

רציתי לשאול מספר שאלות:

- האם יכול להיות מצב בו מחלת הנשיקה אינה מלווה בירידה בתפקודי כבד ובשום שינוי כלשהו בבדיקות הדם? (מלבד הנוגדנים)

- האם אפשר להניח שכל המצב שלי נובע מזיהום של אפשטיין בר? (לפי מיטב הבנתי תמונת הנוגדנים מתאימה לשלב של סוף המחלה)

-האם לדעתך יש בדיקות נוספות כלשהן שכדאי לי לעשות כדי לוודא שאין לי איזו מחלה אחרת לא מאובחנת?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה?

הוספת תגובה

• נשיקה

ד''ר רועי הוד
    18/08/2010

מחלת הנשיקה יכולה לא להיות מלווה בעלייה בתפקודי כבד.
    יכול להיות והכל נגרם ע"י EBV או וירוס אחר.
    לא מכיר בדיקה נוספת שתעזור, בטח אם השתפרת מאז. בכל אופן רופא משפחה יוכל לעזור יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו