מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בשמיעה בעקבות פמפוםיניב20/08/2010
הי
לפני שבוע הייתי בים וביצעתי ניסיון לפמפום-כאשר אני מתחת למים בעומק נמוך של 1.5 מ' סתמתי את האף ונשפתי חזק כדי להשוות לחצים.
אני לא צוללן מקצועי. ניסיתי בעבר מספר פעמים לפמפם אולם אף פעם לא הרגשתי שאני מצליח ממש לגרום להפחתה בלחץ על האוזניים, וגם בפעם הזאת זה לא מי יודע מה עבד (לפחות לא כמו שמספרים שפמפום עובד).
יש לי תחושה של ירידה בשמיעה באוזן ימין מאז.
אני טס בשבוע הבא (ולכן גם מחכה לתשובה בהקדם האפשרי) טיסה של 6 שעות בערך, וזכור לי שממילא כואבות לי לפעמים האזניים בטיסות, האם אני צריך לדאוג?
מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השוואת לחצים
ד''ר אביגיל ארד20/08/2010מהסיפור שלך נראה שיש בעיה כלשהי בהשוואת לחצים בין האוזן התיכונה לבין החוץ, דבר המתבצע דרך חצוצרת האוזן (על שם אוסטכיוס). הדבר יכול להיגרם מגודש באף, מגודש או ריקמה מאחורי האף, או סתם תיפקוד לקוי של החצוצרה. כאשר לא משווים היטב לחצים והדבר קורה בצורה דרסטית כמו בצלילה, יכולה להיות פגיעה בעור התוף. יתכן נוזל באוזן תיכונה, דימום או קרע בעור התוף. בעיקר אם אתה עומד לטוס, גש דחוף לא.א.ג שיבדוק אותך. בטיסות אני ממליצה למתקשים בהשוואת לחצים להשתמש בטיפות אף, כן אף, חצי שעה לפני המראה וחצי שעה לפני נחיתה, כדי להוריד גודש ולשפר את התיפקוד. אם יש לך כרגע נוזלים באוזן, הרופא גם ירשום לך טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?