ירידה בשמיעה בעקבות פמפום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בשמיעה בעקבות פמפום
    יניב
    20/08/2010

הי

לפני שבוע הייתי בים וביצעתי ניסיון לפמפום-כאשר אני מתחת למים בעומק נמוך של 1.5 מ' סתמתי את האף ונשפתי חזק כדי להשוות לחצים.
    אני לא צוללן מקצועי. ניסיתי בעבר מספר פעמים לפמפם אולם אף פעם לא הרגשתי שאני מצליח ממש לגרום להפחתה בלחץ על האוזניים, וגם בפעם הזאת זה לא מי יודע מה עבד (לפחות לא כמו שמספרים שפמפום עובד).

יש לי תחושה של ירידה בשמיעה באוזן ימין מאז.

אני טס בשבוע הבא (ולכן גם מחכה לתשובה בהקדם האפשרי) טיסה של 6 שעות בערך, וזכור לי שממילא כואבות לי לפעמים האזניים בטיסות, האם אני צריך לדאוג?

מה לעשות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השוואת לחצים

ד''ר אביגיל ארד
    20/08/2010

מהסיפור שלך נראה שיש בעיה כלשהי בהשוואת לחצים בין האוזן התיכונה לבין החוץ, דבר המתבצע דרך חצוצרת האוזן (על שם אוסטכיוס). הדבר יכול להיגרם מגודש באף, מגודש או ריקמה מאחורי האף, או סתם תיפקוד לקוי של החצוצרה. כאשר לא משווים היטב לחצים והדבר קורה בצורה דרסטית כמו בצלילה, יכולה להיות פגיעה בעור התוף. יתכן נוזל באוזן תיכונה, דימום או קרע בעור התוף. בעיקר אם אתה עומד לטוס, גש דחוף לא.א.ג שיבדוק אותך. בטיסות אני ממליצה למתקשים בהשוואת לחצים להשתמש בטיפות אף, כן אף, חצי שעה לפני המראה וחצי שעה לפני נחיתה, כדי להוריד גודש ולשפר את התיפקוד. אם יש לך כרגע נוזלים באוזן, הרופא גם ירשום לך טיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו