דלקת גרון חריפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת גרון חריפה
    שני
    31/08/2010

שלום, אני בן 18, חייל.
    כבר מיום שישי שאני סובל מכאבי גרון
    כואב לי לבלוע רוק, לאכול ולשתות ובצידי הצוואר שלי, תחת הלסת ישנן 2 בלוטות לימפה נפוחות מאוד.

הייתי במרפאת ביקור רופא וקיבלתי אנטיביוטיקה בשם "פן רפא ויק 500"
    אך בטופס האבחנה נרשם לי "דלקת שקדים" כשאני לא בטוח שזה מקור הבעיה...

בנוסף, התפתחה לי גם דלקת חניכיים חזקה ויצאו לי 2 בלוטות לבנות על החיך העליון בפה.

האנטיביוטיקה טובה? ומה יכול להיות הגורם להתנפחות הלימפה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון חריפה

הוספת תגובה

• דלקת גרון

ד''ר אביגיל ארד
    31/08/2010

פן-רפא היא אנטיביוטיקה טובה לדלקות של הלע והשקדים. המינון לבוגר הוא 1000 מ"ג פעמיים ביום או 500 מ"ג ארבע פעמים ביום . לא פחות. בלוטות הלימפה הנפוחות הן תגובה לדלקת בלע. האנטיביוטיקה תועיל אם מודבר אכן בדלקת גרון עם חידק, בדרך כלל סטרפטוקוק מסוג A. ישנן דלקות ויראליות שגורמות לתסמינים דומים. אם אין שיפור לאחר 2-3 ימי טיפול, גש שוב לרופא. או שצריך טיפול יותר חזק, או שמדובר במחלה ויראלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה,

שני
    31/08/2010

אבל נאמר לי שהמינון הוא 1000 מ"ג ליום, כלומר כדור 500 בבוקר וכדור 500 בערב לאחר ארוחה..
    ומה הקשר בין דלקת החניכיים לכאב הגרון, והאנטיביוטיקה תרפא גם את זה?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו