מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ולחץ כבר שנים בפנים, ברקע פיברוטל10/09/2010
שלום,
אני מאובחן כבר 5 שנים עם פיברומיאלגיה שמתבטאת בכאבים בכל הגוף.
עוד לפני האבחון, ועדיין היום יש לי נזלת כרונית ואף סתום, שרופאים טענו שהיא ריניטיס לא אלרגית, ומאחורי שימוש כרוני במשך שנים וגם היום באוטריווין, במיוחד כי זה הדבר העיקרי שעזר(ניסיתי תרופות של רופאי אא"ג) וכאשר לא השתמשתי זה הוסיף עוד הרבה סבל לאי הנוחות הכללית ולאי הנוחות בפנים.
אפשר לומר שאי הנוחות הכי גדולה בגוף היא בפנים, שבהם יש לי הרגשה יומיומית של דחיסות ואי נוחות גדולה, שמתבטאת הכי טוב כאשר מתופפים על העצמות בראש, במיוחד הסינוסים, ארובות העיניים ואפילו קצת יותר מאחור בלחיים, אך באופן כללי גם הפנים רגישות.
יש לציין שבנוסף כבר מגיל צעיר יש לי הרגל של כיווץ העפעפיים והעניים בלי לשים לב.
הייתי בעבר הרבה פעמים אצל רופאי אף אוזן גרון, עיניים וכו בחיפוש אחר דברים כמו סינוסיטיס אך הם לא מצאו כלום, ולאחר שדי התייאשתי מחיפושים אני חי עם אי הנוחות הכללית של הכאבים ואי הנוחות בפנים בקושי רב.
שאלתי בזמן האחרון בפורומים של פיברומיאלגיה האם התופעה של הכאב והרגישות בפנים מוכר לחולים וחלקם הגדול ענו לי שמה שתיארתי לא מוכר להם מה שגורם לי להאמין שזה לא קשור לפיברומיאלגיה ואולי אפשר למנוע את אי הנוחות הגדולה.
כבר בדקו לי סינוסיטיס ודומיו בעבר ולכן ללכת לרופא כפגישה ראשונה שוב, שזמנו קצר יהיה לא פרודוקטיבי לדעתי מה גם שהרבה פעמים רופאים מייחסים את ההרגשות לפיברומיאלגיה.
רציתי לשאול, איך אני יכול להתחיל תהליך מקיף שיכלול בדיקות מכל הכיוונים כדי לנסות למצוא את הגורם עם הכוונה נכונה? אני מרגיש שפגישה חד פעמית אצל רופא אא"ג תהיה בדיוק כמו כל הפגישות הקודמות
יש לי שן בינה שמבצבצת בצד ימין, ועכשיו קצת יצאה יותר מאשר שהייתה לפני 5 שנים כשהפיברו פרץ, אך אין לי כאב חריף באיזור השן עצמה או אחוז גבוה מהרגיל של דלקות חניכיים.
אני באמת באמת אשמח להכוונה בגלל שהמצב שלי ממילא מאוד לא נעים והפנים רק מחריפות אותו.
תודה רבה,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין, יש לי שחיקת שיניים כבר
טל10/09/2010שנים על גבי שנים והן שחוקות ובמצב לא טוב וניסיון בסד קשיח לא צלח.
מי יכול לעזור לי לעשות סדר בכל המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגש לרופא שיניים/פה ולסת
ד''ר רועי הוד11/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור
ד''ר רועי הוד11/09/2010הסיפור שלך מעניין אך לא ניתן לענות על כל בעיותך בפורום שאמור לתת מענה קצר לבעיות חריפות. האבחון והטיפול בפיברומיאלגיה אמור להיות דרך רופא ראומטולוג. יכול להיות וכל הכאבים מהם אתה סובל נובעים מהמחלה הבסיסית בלבד. לא ניתן לענות יותר ללא בדיקה וקבלת היסטוריה מפורטת בעל פה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?