לשון ובעיות בליעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשון ובעיות בליעה
    יוחנן
    19/09/2010

לפני כמה ימים היו לי בעיות בליעה וליחה מרובה, הרגשה של משהו תקוע בגרון, בנוסף היו לי חולשת וכאבי שרירים. חשוב לי לציין שבתקופה האחרונה אני נמצא בלחץ גדול וחרדה.
    היום (בעקבות מאמר שקראתי על העצבים) הוצאתי את הלשון מול המראה וראיתי שהיא זזה מידים פעם, הדבר מאד הלחיץ אותי, חשוב לי לציין שכשהפה סגור אני לא מרכיש תזוזות של הלשון, אבל כשבדקתי והתמקדתי בלשון ראיתי שהיא כמו קופצת אחת לכמה שניות, בדקתי שוב במהלך היום לפעמים קפצה ולפעמים לא, היה נראה לי כאילו שהתזוזות הם בעקבות הנסיון להשאיר את הלשון ללא תזוזה, כאילו שאני מאמץ את שריר הלשון והשרירים שם עדינים וכנראה שאני מפעיל אותם בתזוזות קלות עקב הריכוז בלשון. האם הדבר מוכר, האם באמת קשה לשלוט על שריר הלשון כך שלא תזוז כלל ולא תקפוץ? או שמע יש איזה בעיה עצבית בלשון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לשון ובעיות בליעה

הוספת תגובה

• לשון

ד''ר רועי הוד
    20/09/2010

לא נשמע שיש בעיה בלשון, כמו שכתבת, הלשון מורכבת משרירים רבים שנוטים להתכווץ גם שהיא לא בתנועה. כדי שתהיה יותר רגוע גש להבדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו