דלקת אוזניים עוברת לבד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת אוזניים עוברת לבד?
    ירון
    21/09/2010

שלום,

אני גר בהולנד ולפני שבוע התחיל להיות לי באוזניים לחץ (בעיקר באוזן ימין) ואני שומע הרבה פחות טוב (הרגשה כאילו שיש כדור צמר באוזן והכל נשמע רחוק).

הלכתי לרופא ביום שישי שעבר והוא אמר "אני לא רואה הכי טוב (בגלל שיער באוזן) אבל ממה שאני רואה הכל בסדר והדבר היחיד שאולי יכול להיות קשור הוא שהשקדים נפוחים קצת".

(בלי קשר עשו לי בדיקות דם ובאחת הבדיקות בדקו אם יש לי וירוס בגוף והרופא טען שהכל בסדר. אני לא יודע בדיוק באיזה בדיקה מדובר).

היום הלכתי לרופא שוב כיוון שהמצב רק החמיר ובאוזן ימין אני כמעט ולא שומע.
    יש לי כאבים מדי פעם חדים באוזן כאילו תוקעים לי מחט באוזן.

אותו רופא הסתכל שוב ואמר שהצליח לראות בקושי רב, קצת אדמומיות וקצת נוזלים. אבל הוא אמר שהם מחוץ לתעלה. וכיוון שמדובר בדלקת שהיא מחוץ לתעלה אין צורך בטיפות אוזניים (כי הם לא יכנסו לתעלה ולא יעזרו) והדלקת תעבור לבד.

הדבר היחיד שהוא אמר לי הוא שכנראה בקרוב אני אהיה מצונן ולהשתמש בספריי לאף (לנחיריים).

רציתי לדעת אם לא הגיוני יותר לטפל בדלקת מאשר להגיד שהיא תעבור לבד?

אני חייב לציין שהרפואה במדינה הזאת היא הרבה פעמים נוראית.
    (הרופא דרך אגב אמר שאם הדלקת לא עוברת תוך שבוע וחצי אז לחזור. מה שאומר שהדלקת כבר תהיה כמעט שלושה שבועות באותו הזמן).

אשמח לאינפורמציה.

ירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזניים עוברת לבד?

הוספת תגובה

• הלכתי לחוות דעת נוספת

ירון
    22/09/2010

בחוות דעת הנוספת אמרו לי שהדלקת קצת בתוך התעלה, אבל בעיקר בחוץ.
    אמרו לי שהנוזלים נמצאים מחוץ לעור התוף (מה שגורם לבעיות השמיעה).

נתנו לי טיפות אוזניים (3 פעמים ביום, 2 טיפות) ואמרו לי לשים רק באוזן ימין (כי הדלקת באוזן שמאל יותר קטנה ואם יתחילו כאבים חזקים בשמאל אז גם לשים שם).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאים למה שכתבתי לך.

ד''ר אביגיל ארד
    22/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת

ד''ר אביגיל ארד
    22/09/2010

וואו...לא מבינה את הרופא הזה. האם זה רופא א.א.ג? בכל אופן - אם זו דלקת חיצונית, כלומר דלקת של התעלה (אין דבר כזה דלקת מחוץ לתעלה) הטיפול הוא טיפות אזניים אנטיביוטיות. אם במקרה יש לך בבית טיפות עיניים אנטיביוטיות זה גם יעשה את העבודה. אסור להרטיב את האוזן שבוע וצריך לטפטף ארבע פעמים ביום. אם מדובר בדלקת אוזן תיכונה שזה מה שמקבלים הרבה פעמים כשמצוננים, אזי אפשר באמת לחכות ללא טיפול אלא אם כן החום עולה או הכאבים מחמירים או להשתמש באנטיביוטיקה דרך הפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

ירון
    23/09/2010

לא מדובר ברופא א.א.ג, אלה ברופא משפחה.
    פה צריך תמיד ללכת לרופא המשפחה בשביל לקבל הפנייה לכל רופא אחר.

ובמקרה זה לא הפנו אותי לרופא אחר, כיוון שבהתחלה טענו שאין בעיה בכלל.

כפי שקראת בסוף הרופאה בחוות הדעת השניה, מצאה שיש דלקת ונתנה לי טיפות.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    24/09/2010

זה ממש נראה לי לא הגיוני. בדלקת יש לטפל בן אם היא מחוץ לתעלה בתוכה או מעבר לעור התוף. בדלקת מחוץ לתעלה הטיפול בטיפות אנטיביוטייות. ואם הדלקת פנימית יותר אז יש לתת טיפול בכדורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במדינה הזאת לא מאמינים בתרופות.

ירון
    01/10/2010

בהולנד התרופה לכל דבר זה אקמול.
    (מזכיר את הצבא קצת).

שאלה אחרת. אני עם הטיפות כבר מעל שבוע, מותר לי לנקות את האוזניים עם מקלות אוזניים (צמר גפן) ?
    פשוט יש לי עדין לא מעט נוזלים והשמיעה מאוד מעצבנת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי אזנים

ד''ר אביגיל ארד
    02/10/2010

ניקוי אזניים עם מקלונים עם צמר גפן הוא בדרך כלל הגורם הראשוני לדלקות אוזן חיצונית. לא ממליצה. עדיף עם נייר טישיו לנקות רק את פתח התעלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו