ניתוח סינוסים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח סינוסים
    טל
    07/10/2010

צהריים טובים.

אני בת 24 ובריאה בד"כ. סובלת ממיגרנות לעיתים רחוקות, אך פעמים רבות יש לי תחושת "אי נוחות" בראש.. לא ממש כאב ראש, אבל תחושה לא נעימה.

לפני כחודשיים השתתפתי בקורס צלילה. במהלך הצלילות, בעת ההעמקה, חשתי "דקירה" חזקה ונקודתית באיזור המצח מעל עין ימין. הכאב היה חד וכמעט בלתי נסבל עד שהשתחרר באופן פתאומי.
    כשעליתי לפני המים הבחנתי כי יורד לי דם מהאף. דבר זה חזר על עצמו מספר פעמים.

הסבירו לי בקורס כי זה לא מסוכן, עניין של השוואת לחצים של הסינוס הסתום עם הסביבה.. וקבעתי תור לרופא אף-אוזן-גרון, ששלח אותי לצילום סי טי.

חזרתי אליו עם הצילום לפני שקיבלתי את הפענוח. הוא אמר שיש לי גודש בסינוס באותו אזור בו חשתי את הכאב, ונתן לי הפניה לניתוח אנדוסקופי בהרדמה מקומית.
    הבחנה : Rt Frontal Sinusitis
    ניתוח מתוכנן : Rt Frontal FESS

לאחר מספר ימים קיבלתי את הפענוח של הצילום, כדלקמן :
    - פוליפ רקמה רכה בגודל 1.2 ס"מ בסינוס הפרונטלי מימין.
    - מלאות רקמה רכה בתא אתמואידלי בודד מימין.
    - אוורור תקין של שאר התאים האתמואידליים, הסינוסים המקסילריים, הסינוס הספנואידלי והסינוס הפרונטלי השמלאי.
    - אוורור תקין של תאי המסתואיד וחללי האוזן התיכונה משני הצדדים.
    - סטיה של מחיצת האף לימין במידה בינונית בחלקה האמצעי.
    - עיבוי בינוני של רירית הקונכות הנזליות התחתונות משני הצדדים.
    - עיבוי בינוני של רירית הנזופרינקס.
    - מבנה גרמי תקין של עצמות הפנים.

בתחילת השבוע קיבלתי זימון לניתוח, כאשר ההרדמה שונתה ממקומית להרדמה כללית עם NAV.

הייתי רוצה לקבל הסבר קצרצר, אם אפשר, בשפת העם כפי שאומרים :), לגביי הפענוח של הצילום.
    ובנוסף, רציתי לשאול האם הניתוח הנ"ל יספק פתרון לכל ההבחנות שנכתבו בפענוח? הריי הרופא אליו פניתי קבע את הניתוח על סמך הצילום בלבד (טרם הפענוח), ולאחר שאמר לי שיש לי גודש בסינוס הפרונטלי הימני, מבלי להתייחס לשאר ה"בעיות" שצוינו...

נ.ב., מה ההבדל בין סתם גודש, לפוליפ?

תודה רבה, וסליחה על ההארכה במילים.

טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח סינוסים

הוספת תגובה

• ניתוח סינוסים - תגובה

ד''ר רועי הוד
    07/10/2010

רופא מומחה בדר"כ יודע לקרוא CTגם ללא פענוח רשמי. לפי הצילום יש לך פוליפ ומלאות של סינוס פרונטלי ימני ותא אחד אתמואידי. במידה ויש לך סימפטומים במהלך היום-יום, נזלת, כאבי ראש, ארועי סינוסיטיס חוזרים- יש מקום לניתוח. הניתוח יכול להיות מבוצע בהרדמה מקומית או כללית, על פי החלטת המנתח או הבית חולים, לכל אחד יתרונות וחסרונות. ניתוח FESS הוא ניתוח אנדוסקופי בו מנקים את הסינוסים ומרחיבים את הפתחים שלהם. פוליפ זה נפיחות רקמה דמוית כדור, גודש זה רק עיבוי של רירית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו