מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ורטיגו או לחץ צווארינתן המתלבט11/10/2010
שלום רב,
אני בת 54 . לפני כחודש הרגשתי כאב בלסת שמאל עד כדי הגבלה בפתיחתה.
רופא השיניים אמר לי שהמדובר בלחץ על השריר שנובע משחיקת שיניים.
לפני כעשרה ימים התחלתי לחוש סחרחורות. הדיאגנוזה היתה
vertigo benign proxysmal positional Lt prm perfomed
עברתי פעמיים בהפרש של ארבעה ימים - טיפול מנואלי להחזרת הקריסטלים למקומם.
לא ציינתי בפני המטפלים את נושא הכאבים בלסת מכיוון שהכאבים חלפו ולא ראיתי קשר בין הלסת והסחרחורות.
האם יתכן שהסחרחורות הן על רקע לחץ צווארי ולא ורטיגו?
אם כן, הפעילות שנעשתה להחזרת הקריסטלים - מזיקה?
מה עלי לעשות כעת?
תודה,
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו או לחץ צווארי - תגובה
ד''ר רועי הוד11/10/2010קשה לי להגיד ללא בדיקה אם הסחרחורת היא בגלל קריסטלים או לא אך אם רופא שלח אותך לפיזיותרפיה אני מאמין שהוא חשב שהסיבה היא קריסטלים. לכן לא נראה לי שהפעולה הזיקה לך כי את מציינת שיפור במצב. כעת אם אין סחרחורת אין צורך לעשות דבר. אם יש סחרחורת יש צורך בבדיקת רופא מטפל, א.א.ג ונוירולוג. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורטיגו
נתן המתלבט13/10/2010שלום ותודה על תשובתך המהירה.
שאלות נוספות בהקשר -
האם ניתן למנוע ורטיגו ? האם ידוע מה (פיסית או אולי נפשית) גורם להתחלת התהליך
באוזן ? בזמן ורטיגו - האם יש משהו -מבחינת החולה - שיכול לקצר או לעצור את
הורטיגו?
תודה,
שוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורטיגו - תגובה
ד''ר רועי הוד15/10/2010כמו שציינתי או לא, לורטיגו יש המון סיבות, חלקן ניתנות למניעה ורובן לא. אם הבעיה בקריסטלים של אוזן פנימית ניתן לנסות להמנע מתזוזות מסוימות עם הראש כדי לא להרגיש סחרחורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?