מחלת נסיעות שחזרה לתקוף- יש פתרון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת נסיעות שחזרה לתקוף- יש פתרון?
    עדי
    30/11/2007

אני בת 27, מילדותי אני סובלת מ"מחלת נסיעות", בכביש, באוויר ובעיקר במים. במשך הזמן התופעה עברה חלקית, ועד לפני כשבועיים הצלחתי לנסוע נסיעות תוכופות באוטובוסים בלי בעיות.
    אלא שהתופעה חזרה בפתאומיות, ועכשיו כל הימצאות בתנועה (אוטו, אוטובוס) גורמת לי למצוקה גדולה. התופעה היא לא ממש של בחילה אלא פשוט הרגשה לא נעימה של גירוי ורגישות מופרזת, כנראה של משהו במערכת הווסטיבולרית, שהופכות את ההימצאות בתנועה לבלתי נסבלת ומייסרת מאוד.

מתוקף עבודתי אני מוכרחה לנסוע הרבה נסיעות בין-עירוניות באוטובוסים, ורציתי לדעת אם יש הסבר לתופעה, אם היא עתידה לעבור מעצמה ומה ניתן לעשות כדי לטפל בה.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחלת נסיעות

ד''ר אביגיל ארד
    08/12/2007

בתור מי שסובלת גם כן ממחלת נסיעות במשך שנים רבות אני מוכרחה לציין כי אין לי הסבר מדוייק למה אדם אחד יותר רגיש ואחר פחות רגיש. כפי הנראה רגישויות חושיות שונות בין האנשים. מדוע חלה החמרה - יתכן עקב בעיה במע' שווי המשקל, אולם רב המחלות של מע' שווי המשקל גורמות לסחרחורת לא רק בזמן נסיעה. האם יש סחרחורת גם בשינוי תנוחה בשכיבה במיטה או בזמן הקימה?? בכל אופן, כדי להקל - רצוי לשבת במושב קידמי ולהתסכל ישר לכביש. ישנן תרופות שניתן לקחת כדי להקל על הבחילה. גם בתחום התרופות הטבעיות יש תרופות כאלו. רצוי לשים לב אם יש מזון מסויים שכדאי לאכול לפני הנסיעה. פציינט פעם סיפר לי שיש לו הקלה אם שומע מוזיקה באוזניות בזמן הנסיעה. אין לי הסבר מדעי.נסי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו