מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת מקצועשרה24/11/2010
שלום,
אני מורה מזה כמה שנים ועד אוגוסט האחרון עבדתי דרך עמותה.
בספטמבר האחרון הצטרפתי למשרד החינוך ונתבקשתי לעבור בדיקת מיתרי קול.
הבדיקה יצאה תקינה, אך נצפה פוליפ בלוע האף שלאחר בדיקה ביופסית נתגלה כשפיר.
הבדיקה היתה לפני חג סוכות. כשחזרתי לעבודה לאחר החופשה התחילה לי צרידות שלא נגמרה וכאבים בגרון. בתחילה חשבתי שיש קשר לבדיקה שעברתי, התייעצתי עם הרופא והוא טען שאין קשר לבדיקה. לאחר כחודש וחצי של צרידות וכאבים, פניתי שוב לרופא ובבדיקה שערך, נתגלו שתי יבלות על מיתרי הקול.
הרופא היפנה אותי לקלינאית תקשורת וגזר עלי שבועיים של שתיקה.
חזרתי לאחר שבועיים ומיד ביום הראשון (יום רגוע בו אני מטפלת בילדים, אחד על אחד..), חזרתי לצרידות. קלינאיות התקשורת אליהן פניתי עמוסות ומוכנות לקבל אותי בעוד כחצי שנה בערך.. (נקבע לי תור לאפריל).
שאלותיי הן:
1. האם מדובר במחלת מקצוע? אם כן, מה עלי לעשות? שמעתי שיש לפנות לרופא תעסוקתי, אך אין לי מושג מהי הפרוצדורה ובמה זה יעזור לי.
2. אני מניחה שאני לא נושמת נכון וכתוצאה מכך לא מפיקה צלילים נכון ולכן התפתחו היבלות. עד שאפגוש בקלינאית תקשורת, האם היבלות ישארו ואמשיך לחוש את הכאב? האם יש מה לעשות בנידון? (מאכלים מסויימים, תרופות סבתא וכד'..).
3. האם לאחר שאפגש עם קלינאית תקשורת ואתחיל לדבר נכון, היבלות ייעלמו? או שנגזר עלי לחיות עמן?
אודה לכם על תשובתכם,
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת מקצוע - תגובה
ד''ר רועי הוד25/11/2010בדר"כ מחלת מקצוע (מורים, עו"ד וכו'). הטיפול היעיל מנוחה קולית. אין לי מושג לגבי רופא תעסוקתי. הטיפול הטוב ביותר הוא ע"י שיעור דיבור ושימוש נכון בקול. בהרבה מקרים זה ישפר אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?