מחלת מקצוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת מקצוע
    שרה
    24/11/2010

שלום,
    אני מורה מזה כמה שנים ועד אוגוסט האחרון עבדתי דרך עמותה.
    בספטמבר האחרון הצטרפתי למשרד החינוך ונתבקשתי לעבור בדיקת מיתרי קול.
    הבדיקה יצאה תקינה, אך נצפה פוליפ בלוע האף שלאחר בדיקה ביופסית נתגלה כשפיר.
    הבדיקה היתה לפני חג סוכות. כשחזרתי לעבודה לאחר החופשה התחילה לי צרידות שלא נגמרה וכאבים בגרון. בתחילה חשבתי שיש קשר לבדיקה שעברתי, התייעצתי עם הרופא והוא טען שאין קשר לבדיקה. לאחר כחודש וחצי של צרידות וכאבים, פניתי שוב לרופא ובבדיקה שערך, נתגלו שתי יבלות על מיתרי הקול.
    הרופא היפנה אותי לקלינאית תקשורת וגזר עלי שבועיים של שתיקה.
    חזרתי לאחר שבועיים ומיד ביום הראשון (יום רגוע בו אני מטפלת בילדים, אחד על אחד..), חזרתי לצרידות. קלינאיות התקשורת אליהן פניתי עמוסות ומוכנות לקבל אותי בעוד כחצי שנה בערך.. (נקבע לי תור לאפריל).
    שאלותיי הן:
    1. האם מדובר במחלת מקצוע? אם כן, מה עלי לעשות? שמעתי שיש לפנות לרופא תעסוקתי, אך אין לי מושג מהי הפרוצדורה ובמה זה יעזור לי.
    2. אני מניחה שאני לא נושמת נכון וכתוצאה מכך לא מפיקה צלילים נכון ולכן התפתחו היבלות. עד שאפגוש בקלינאית תקשורת, האם היבלות ישארו ואמשיך לחוש את הכאב? האם יש מה לעשות בנידון? (מאכלים מסויימים, תרופות סבתא וכד'..).
    3. האם לאחר שאפגש עם קלינאית תקשורת ואתחיל לדבר נכון, היבלות ייעלמו? או שנגזר עלי לחיות עמן?

אודה לכם על תשובתכם,
    שרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת מקצוע

הוספת תגובה

• מחלת מקצוע - תגובה

ד''ר רועי הוד
    25/11/2010

בדר"כ מחלת מקצוע (מורים, עו"ד וכו'). הטיפול היעיל מנוחה קולית. אין לי מושג לגבי רופא תעסוקתי. הטיפול הטוב ביותר הוא ע"י שיעור דיבור ושימוש נכון בקול. בהרבה מקרים זה ישפר אותן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו