נזלת כרונית ואף סתום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזלת כרונית ואף סתום
    דפנה
    03/12/2007

ד"ר שלום,
    אני סובלת מזה כשבע שנים מאף סתום שהחל לאחר שימוש בטיפות אף. לפני כשנתיים נוספה לאף הסתום נזלת כרונית שאיננה קשורה לעונות השנה ומטרידה אותי מאוד.
    ערכתי בדיקות אלרגיות שלא העלו ממצא אלרגי. לאחר התייעצות עם רופאי א.א.ג נאמר לי כי רק ניתוח להסרת הכונכיות היא הדרך היחידה אך ייתכן מאוד כי הבעיה לא תיפתר לאחר הניתוח וכי הנזלת תימשך. רציתי לשאול מה הינך ממליץ לעשות במצב כזה? האם יש טיפול אחר לבעיית הנזלת?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נזלת כרונית ואף סתום

הוספת תגובה

• אף סתום ונזלת

ד''ר אביגיל ארד
    08/12/2007

נזלת כרונית יכולה להופיע כתוצאה מאלרגיה אולם ישנה נזלת שמופיעה כרגישות יתר לגורמים סביבתיים כגון שינוי טמפרטורה או גורמים מגרים אחרים כגון ריח באויר או שינויים הורמונליים. גם שימוש ממושך בטיפות אף משנה את כל מצב הריריות באף. כדאי לנסות להיגמל מטיפות האף. לעיתים באמת יש צורך בניתוח לישור המחיצה והקטנה (עדיף על כריתה מלאה) של קונכיות האף. לפחות אפשר יהיה לנשום טוב יותר ובתקווה שגם הנזלת תהיה פחותה, גם אם לא בטוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו