שיעול עם ליחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול עם ליחה
    אילנה כ
    12/12/2010

בוקר טוב!

מזה שנה וחצי אני משתעלת שיעול צווחני עם ליחה וריר , מספר התקפי השיעול כ- 4 פעמי ם ביום , בזמן השיעול אני יורקת ליחה צהובה בהירה וליחה שקופה בדומה לנזלת שיורדת מהאף .השיעול מלווה בשריקה חזקה , שגורם גם לשתן לרדת .

מהתקופה שתקף אותי השיעול אין לי נזלת שיורדת מהאף , בעבר היה לי בעיות של סינוסטים , אףמזה כ- שנתיים או שנה וחצי אין לי התקפים בסינוסים .

להלן הבדיקות שבצעתי במשך שנה ושלושה חודשים :

1. רופא ריאות - לא מנצא בעייה.
    2. מבחן תיגר - ב- 2009 נמצא תיקן .
    3. מבחן תיגר ב- 12.2010 נמצא שיש אסטמה קלה.
    4 בוצע בדיקה עם נזופרינגוסקופ - להלן רישום הרופא = מיתרי הקול חלקים דו צצדית עם תנועה תקינה בפונציה ואלקולה ופיריפורמי - תקין .
    5. נבדק גסטרו סקופיה - נמצא בקע סרעפתי קטן , ואדמומית קלה בכיבה , נשלח בדיקה ל= HP נמצא תיקן .
    טופל ב כדורי לנטון , לא עזר , בכדורי נקסיום לא עזר .
    CT ראש מיום 28.2.10 ובוא רשום שיש נפיחות קלה של הרירית בשני הסינוסים המקסילריים. הצללה בחלק הימני של סינוס פרונטלי ובתאים אטמואידליים.

לטענת אופא ריאות כנראה שיש שילוב של שני הדברים :

1. אסטמה קלה .
    2. כנראה דלקת כרונית בסינוסים , ובנוסף בדק את ה- סידי של הראש ולהלן הבחנתו שהסינוסים מלאות אתמואידלים וסינוס פרונטלי בעיקר הימין.

יכול להיות שיש זליגה של נזלת לתוך הפה שגורם לי להשתעל ולהוציא כל כמה שעות ליחה .

כרגע אני מטופלת :

1. משאף קיו ואר 1000 אוטוהלר שתי שאיפות פעמיים ביום .
    2. תרסיס לאף אבאמיס 2 לחיצות פעמיים ביום.

הטיפול למשך חודש ימים על מנת לראות הטבה , ולאחר מכן להמשיך בירור.

לשאלתי ?

איך אפשר לעלות על זליגת הנזלת לתוך הפה? אבקשך להסביר את התהליך, ומה הטיפול לפיתרון הבעייה.

אודה לתשובתך בהקדם.

אילנה כהן

, .

נבדקתי אצל מספר רופאים ובינהם אף אוזן גרון .

בבדיקה אצל אף אוזן גרון לא נמצא בעייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול עם ליחה

הוספת תגובה

• שיעול עם ליחה - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    17/12/2010

כשיש נזלת רבה לעיתים היא זולגת מאחור לגרון וניתן להבחין בכך בבדיקת א.א.ג
    תרופות מיבשות נזלת יכולות למנוע את התופעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו