כאבים באוזן לאחר שימוש במי חמצן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באוזן לאחר שימוש במי חמצן
    אילון
    10/01/2011

ביום שני הוצאתי עצם זר (נייר טואלט שחדר לתוך האוזן) מהאוזן בלי שכאב לי שום דבר.
    עד שקמתי בבוקר יום שישי והתחילו לי כאבים חזקים באוזן ימין.
    הלכתי מיד לרופא המשפחה שאמר לי שבגלל שחיטטתי באוזן פצעתי אותה ונוצר לי זיהום עם בצקות. הוא ייעץ לי להשתמש בטיפות "אוטומיצין" 2 טיפות\ 3 פעמים ביום ובמידה והמצב לא משתפר עד יום שני לחזור אליו.
    היום (שני), לאחר שלא חל שיפור במצבי, חזרתי אליו והוא אמר לי לחטא את האוזן עם מי חמצן 3% [לשים כמה טיפות באוזן, לחכות שיפסיק לתסוס ולנקות את האוזן, ולחזור עד שמי החמצן לא יתססו כלל.] ורק אח"כ לשים את טיפות האוזניים.
    ואכן משעות הבוקר חל שיפור קל.
    בשעה 14:30 חזרתי על הפעולות ולאחר מכן החלו לחזור אלי כאבים עצומים והאוזן שלי הוציאה הפרשות בתדירות גבוהה. ניקיתי אותה שוב ושוב, ובשלב מסוים (לדעתי, בעקבות הניקוי שלי) החלה לדמם לי האוזן.
    אני חושש שעלול להיווצר לי זיהום חדש בעקבות הדימום. התקשרתי לרופאה מטעם חברת הביטוח והיא ייעצה לי לשים 2-5 טיפות של מי חמצן למשך כרבע שעה, נקות את האוזן, ולאחר מכן (לאחר כ30-40 דקות) לשים את טיפות האוזניים. היא גם ייעצה לי, במקרה שהטיפות הנוכחיות ("אוטומיצין") לא עוזרות, להחליף אותן בטיפות מסוג "אוטידין" (טיפות ללא מרשם).

שאלתי היא, מה עלי לעשות על מנת למנוע היווצרות זיהום נוסף באוזן והורדת הכאבים.
    יש להתייחס לעובדה שאף אחד מהרופאים אינו התמחה ב"אף אוזן גרון"
    ואיזו דרך טיפול [שימוש בטיפות חמצן] מומלצת.

אנא ענו בהקדם, תודה רבה.
    אילון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים באוזן לאחר שימוש במי חמצן - תגובה

ד''ר רועי הוד
    10/01/2011

בניגוד לרופא שנתן ייעוץ טלפוני, לי קשה להגיד לך מה לעשות ללא בדיקה. אוטומיצין ואוטידין הן טיפות מסוגים שונים, הראשונה היא אנטיביוטית והשניה רק נגד כאבים. אם קיימת דלקת הדבר הטוב לעשות הוא לא להרטיב את האוזן הרלוונטית בימים הקרובים. מומלץ לגשת לרופא א.א.ג מומחה לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו