איבוד שמיעה פתאומי וחזרתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבוד שמיעה פתאומי וחזרתה
    לב
    24/02/2011

שלום רב.
    אני בן 58 איבדתי באופן פתאומי את השמיעה בשני האוזניים לאחר יומיים השמיעה חזרה לאחת האוזניים באופו חלש ולשנייה באופן ממש חלש, ניגשתי לרופא משפחה שהפנה אותי לבית חולים נהריה ששם עברתי טיפול של שבוע אמרו לי שהטיפול עוזר ב-60% מהזמן נתנו לי אנטיביוטיקות ועשו לי טיפול של נשימה מבלון חמצן, כשיצאתי אחרי שבוע הטיפול לא עזר, אך השמיעה חזרה חלקית.
    קיבלתי הפנייה ל- MRI בו לא מצאו כלום.
    עברו כחודשיים מאז המקרה, השמיעה לא חזרה אך לאורך התקופה
    כל פעם יש עלייה וירידה בשמיעה והיום שוב איבדתי לחלוטין את השמיעה בשני האוזניים וכעבור כמה שעות שוב התחלתי לשמוע באחת האוזניים.
    אני לא יודע מה לעשות האם השינוי בשמיעה הוא משהו נורמלי או מעיד על בעיה כשלהיא שניתנת לטיפול?
    והאם קיימות עוד בדיקות שאני יכול לעבור?
    בנוסף הרופאים אמרו שאולי יש בעיה בעצבים שבאוזניים ושאין משהו שניתן לעשות במקרה כזה ואין אך לבדוק זאת.
    האם זה נכון או שקיימות אלטרנטיבות?
    תודה רבה מראש על כל עזרה שתוכלו לתת לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איבוד שמיעה פתאומי וחזרתה - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    25/02/2011

לפי התאור שלך והטיפול והבירור אני מסיקה שמה שקרה לך זה SUDDEN SENSORNEURAL HEARING LOSS. באמת פחות שכיח שזה דו צדדי. הטיפול לרוב בסטרואידים. בתל השומר הם גם עושים הזרקה תוך אוזנית של סטרואידים. חשוב שה MRI היה תקין. לא מאד שכיח שיש עליות וירידות, אבל אני מכירה מקרים כאלה. נראה לי שקיבלת את הטיפול המקובל. נסה לברר בתל השומר לגבי הטיפול שלהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לב
    25/02/2011

תודה רבה על התגובה המהירה אני אברר.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו