מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח SMR ליישור תעלת האףאביעד24/02/2011
שלום. אני בן 23.
יש לי עבר עשיר בבעיות שמיעה- החל מדלקות בגיל קטן, דרך ניתוח כפתורים וכלה בניתוח להשלמת עור תוף. המצב מאז הניתוח האחרון (גיל 16) ועד היום הוא שאין לי דלקות כלל, אולם אני מרגיש ירידה מסויימת בשמיעה עם הזמן- הנ"ל הוכח לפי בדיקות שמיעה תקופתיות שאני מבצע.
לפני כחודש פניתי לרופא א.א.ג לצורך שאיבה (דבר שבשגרה מבחינתי- אחת לחצי שנה לפחות) ואמרתי שאני מצונן בערך אחת לשבועיים וגם מתקשה בנשימה (דרך האף). בפעם הראשונה אי פעם הוא הסתכל לי בנחיריים ואמר שיש סטייה של המחיצה ימינה, ובגלל זה אני מתקשה לנשום. לגבי הצינון- הוא הביא לי תרסיס (אלגרו) שאני לוקח כבר חודש ומאז באמת לא הצטננתי.
היום הייתי שוב בביקורת ובבדיקות שמיעה, השמיעה שוב ירדה והוא בדק את האף ואמר שאם זה באמת מפריע לי אני צריך לבצע ניתוח שנקרא SMR ושאחוזי ההצלחה הם בערך 85-90%.
א. מה הסיכונים של הניתוח? האם הוא עלול לגרום לנזק כלשהוא?
ב. אם הניתוח לא מצליח, האם יכול להיות מצב חמור יותר מהמצב שאני נמצא בו?
ג. מה משך ההחלמה ומה ההשפעות?
ד. האם יש קשר בין הבעיות באוזניים לתעלה? מה יכול להיות הגורם לסטייה?
ה. לגבי הצינון, הרגשתי הקלה מסויימת בלקיחת התרסיס, האם ניתן להמשיך להשתמש בו באופן קבוע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח SMR ליישור תעלת האף - תגובה
ד''ר אביגיל ארד25/02/2011אם הגבת לאלגרו, כנראה שהנזלת היא ויראלית. המחיצה העקומה היא פשוט כי ככה האף שלך גדל והתעצב. זה דבר שכיח מאד. הניתוח נועד לשיפור הנשימה דרך האף. זה לא ישנה את הנזלת. אם קונכיות האף מוגדלות אפשר לטפל גם בהן במהלך הניתוח. הניתוח מבוצע בהרדמה מקומית או כללית (אני מעדיפה כללית, זה לא ממש כיף במקומית), נמשך כ 45 דקות. בסוף הניתוח יש טמפונים בנחיריים אותם מוציאים למחרת, או ששמים טמפונים נמסים (אפשר לרכוש כאלה) שנעלמים תוך כשבוע - עשרה ימים של שטיפות האף במים. מבחינת סיכונים - כמו כל ניתוח - זיהום (לא שכיח), דימום, או לעיתים נשאר חור במחיצת האף שלרוב לא מפריע אבל לעיתים נוצרות עליו קליפות ויש לשטוף את האף ולשים משחה. בדרך כלל אצל רופא מנוסה התוצאות משביעות רצון. גש לעוד רופא א.א.ג לשאול אם באמת המצב כל כך חמור. אם יש שיפור בנשימה עם האלגרו, אולי החשיבות של המחיצה העקומה לא רב וזה רק בגלל נפיחות הקונכיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מספר שאלות
אביעד27/02/2011קודם כל תודה רבה על התגובה!
מה זה בכלל קונכיות? מה מיקומן?
במידה ויהיה חור, האם הוא יוכל להתאחות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מספר שאלות - תגובה
ד''ר אביגיל ארד28/02/2011סליחה. טעיתי במשפט הראשון. אם הגבת לאלגרו הנזלת היא כנראה אלרגית. לא ויראלית. הקונכיות הם מבנים העשויים עצם ועליה רירית המלאה בכלי דם. הם נמצאים בצדדים של האף. לא בכוון המחיצה אלא בדופן הצדדית. נמשכים כמדפים לכל אורך האף. חור במחיצה לא מתאחה. לרוב אינו מפריע. סתם לידיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?