מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בעצב הפניםסיון02/03/2011
שלום,
לפני כשבוע אמא שלי חטפה דלקת עצב הפנים, חצי מהפנים שלה משותקות לחלוטין. היא לא מצליחה לסגור את העין, ולא מצליחה לאכול בחצי מהפה. עכשיו לפני כמה יים, הופיעו לה גם פצעים בפה, כל הפה מלא פצעים לבנים עם מוגלה ושלפוחויות שלא מאפשרים לה לבלוע אוכל בכלל.
1. מה ניתן לעשות?
2. האם הפצעים נובעים מהדלקת או שזה נפשי ?
3. האם הפצעים האלו, או משהו אחר ממה שהיא סובלת מדבק. היא מאד רוצה לראות את הנכדים אבל מפחדת להדביק אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק בל
אני05/03/2011סיון שלום. איני רופא אך לפני שנתיים קרה לי אותו הדבר. השם הוא "בל פלסי" הנקרא גם שיתוק בל (על שם בל).
מאחורי כל אוזן יש שריר שמפעיל למעשה חצי פנים. מה שקרה לי וכנראה גם לאמך זה שהשריר חדל לפעול.
הרפואה לא יודעת להסביר ממה בדיוק זה קורה. לפי סטטיסטיקות הגיעו למסקנה שברוב המקרים יש רקע נפשי (הכוונה ללחץ, סטרס, מתח). כמו-כן בדרך כלל זה קורה בחורף כך שיש השערה שזה גם מהתקררות. (רוח קרה חדרה לאוזן ושיתקה את השריר).
אין לזה בדיוק תרופה. נותנים בדרך כלל סטדואידים (נדמה לי פורמיזון או משהו כזה) שלא הוכח מחקרית שהם הפתרון. אך שווה לנסות.
החדשות הטובות הן - שהשריר בונה עצמו מחדש. יתכנו כאבים מאחורי האוזן וכאבי ראש בזמן זה. אני הייתי רגיש מאוד לרעשים באותו הזמן.
זמן ההחלמה משתנה מאדם לאדם. אצלי זה עבר יחסית מהר - כחודש.
מאוד חשוב שאמך תנוח הרבה בחודש הקרוב, תמנע מלהתעצבן ותישן כ-8 שעות בלילה.
ההחלמה היא בהדרגה ולכן, בשביל להגיע להחלמה מלאה, צריך לעזור לה - כלומר - לעיסת מסטיק בצד הפגוע מאוד יעילה. לעסות עם היד את הצד הרדום. יש כאלו שנעזרים בדיקור סיני אך זאת רק בעוד חודש (כרגע אסור).
לסיכום - לא נעים, אך לרוב חולף בצורה מלאה, מסטיק מאוד עוזר, מנוחה חיונית, לקחת את הכדור.
אגב שתשים טיפות עיניים על מנת שלא תתיבש העין ושלא יהיה נזק לקרנית. (אם אינה יכולה למצמץ יש סכנה שהעין תתיבש).
לגבי הפצעים בפה - לא נראה לי קשור ל-"שיתוק בל" ולא נראה לי מדבק אך איני רופא. (בכל מקרה שלא תנשק אותם פה לפה ושלא ישתו מאותה כוס).
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
סיון11/04/2011לצערי כבר עברו חודשיים, אבל זה לא עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בעצב הפנים - תגובה
ד''ר רועי הוד11/04/2011יש צורך לגשת לבדיקת רופא, ככה"נ מחלה ויראלית שמצריך טיפול בהתאם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?