רגישות לשתיה קרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות לשתיה קרה
    שרה סגל
    19/12/2007

רציתי לשאול מדוע בכל פעם שאני שותה שתיה קרה כל שהיא, בעיקר בקיץ, אני מקנלת רגישות בגרון, מלווה בצמיגות, עם הרגשה של חנק.לפעמים גם כשאני אוכלת שוקולד המתיקות גורמת לי לחנק לכמה שניות שמשתחררת עם שתיה של מים.האם התופעה הזו ידועה ברפואה?או שאני רגישה לאיכות המוצר.לא בכל פעם עם אכילת שוקולד זה קורה לי. האם יש פתרון טבעי לצמיגות בגרון האם יש מאכלים שכדאי להמנע מהם בעת מצב נתון זה?
    הרגישות בגרון היא מילדות וכיום אני בת 57 ותופעת הרגישות לשתיה קרה ולנשימת אויר קר טרם חלפה .אני תמיד צריכה לחמם את גרוני בצעיף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לשתיה קרה

הוספת תגובה

• רגישות

ד''ר אביגיל ארד
    20/12/2007

התופעות שאת מתארת יכולות , עד כמה שזה נשמע מפתיע, להתאים למצב של רפלוקס. זהו מצב בו חומצה מהקיבה עולה לגרון, ואפילו בלי הרגשת צרבת. הסובלים מכך מציינים רגישות למים קרים. שוקולד מכיל קפאין ולעיתים ממש יוצר תחושת גוש בגרון אצל אנשים עם בעיה זו. אפשר לנסות לאבחן את המצב בבדיקת הגרון ואזור מיתרי הקול ואז לנסות טיפול. ראי תשובתי בפורום זה לגבי רפלוקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו