מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול יבש וטורדני. מחפש פיתרוןשיר12/04/2011
שלום רב,
לפני שלושה ימים התחיל לי שוב פעם שיעול יבש (לרוב) וללא כאבים. השיעול מתחיל משעות הערב בסביבות השעה 7 ונמשך עד שעות הבוקר (9-10). השיעול נגרם בגלל דגדוג שכזה בחלק הנמוך מאוד של הגרון ממש קרוב לעצם הבריח.
שיעול זהה היה לי בתחילת ינואר השנה. גם אז הלכתי לרופא המשפחה ולרופאי מומחה לאלרגיה מספר פעמים, אך לא נמצא פתרון ואפילו לא כיוון. זו הפעם הראשונה בחיי שאני חווה כאלה התקפות של שיעול.
מחודש דצמבר האחרון שיניתי את התזונה לצמחונית וחודש לאחר מכן לטבעונית. ציינתי זאת בפני הרופאים, אך נאמר לי שזה לא קשור.
- הגרון נבדק ואין רגישות או אדמומיות.
- אני לא צרוד ולכן הרופא שלל את האופציה למשהו על מיתרי הקול.
- כל בדיקות האלרגיה נעשו ולא נמצאתי אלרגי לשום דבר.
- העלתי את האפשרות לריפלוקס, אך רופא המשפחה שלל זאת.
- קיבלתי משאף לאחר שהתעקשתי, והוא עוזר לעתים ומשכיח את השיעול לכשעתיים-שלוש. אבל לא תמיד.
- ניסיתי כל סוג של שטיפת גרון החל מחליטות למיניהן ועד מוצרים שנרשמו לי והומלצו לי.
- גם אדים קרים או חמים, טיפות קורנית, אקליפטוס וכד' לא עזרו.
- זה ככל-הנראה גם לא משהו בבית (למשל עובש או אבק), מכיוון שזה ממשיך גם שאני יוצא החוצה.
- זה גם לא פריחה של עצים ליד הבית מכיוון שזה קורה גם כשאנחנו מתארחים לכמה ימים אצל ההורים שלי או של אשתי.
מה שתורם לתסכול היא אזלת היד של רופאי המשפחה, שברור שאין להם כיוון, וגם לא מעניין אותם העובדה שזה מדיר שינה מעיני (למשל, את ההודעה הזו אני כותב לפנות בוקר). נראה שאפילו לפתוח מאגרי ידע, או להתייעץ עם קולגות זה כבר מאמץ שלא כלול בסל הבריאות שלהם. הרעיון המרכזי הוא לנסות לשחרר אותי הביתה עם תרופה כלשהי למשך שבוע ואם זה לא עוזר אז לחזור אליהם. נראה שאני זה שצריך לשאול אותם על החידושים בתחום כמו סיב אופטי לבדיקת הגרון כדי שבכלל ישקלו לתת לי הפניה. אני מגיע פעם בכמה שנים לרופא, אם בכלל (תודה לאל), אז לפחות בפעמים הבודדות האלו מגיעה לי התייחסות, לא ?!
אשמח לעזרה, להכוונה,להפניה למקורות אין לי בעיה לקרוא מאמרים בעצמי גם באנגלית. תודה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול יבש וטורדני. מחפש פיתרון - תגובה
ד''ר רועי הוד12/04/2011קשה לענות ללא בדיקה. גש לבדיקת א.א.ג מקיפה כולל הכנסת סיב אופטי לבדיקת הגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?