בעיית אוזניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית אוזניים
    דנית
    15/04/2011

אני בת 35 וסובלת מזה מספר חודשים מאזניים שנסתמות ונסגרות לסירוגין, זה נמשך ברוב שעות היום ובד"כ לא קיים בשעות הערב. כשאני שוכבת או מטה את ראשי לאחור/ קדימה האזניים נפתחות אך עם החזרה זה נסתם שוב. זהו מצב די בלתי נסבל שפוגם לחלוטין בכל אורח החיים. הייתי אצל רופא אא"ג שבדק אותי, כולל סיב אופטי, ואבחן שהריריות באף אלרגיות ונוטות להתנפח וזה כנראה מה שגורם למצב ויוצר חוסר חסימה ונוזלים באוזניים. לשאלתי למה קרה דווקא עכשו שכן בעבר לא היו כל בעיות אא"ג, אמר הרופא שאין לכך תשובה. בכל מקרה רשם לי כדורי אריוס, 1 ביום ופליקסונז- פעמיים ביום בכל נחיר. אני כבר 3 שבועות עם הטיפול הזה- בשבוע הראשון היתה הטבה משמעותית ואזני היו פתוחות אך לאחר שבוע הכל חזר- אני שוב נסתמת רוב שעות היום, פעם מאוזן ימין, פעם משמאל ולעיתים שתיהן ביחד וכאמור בערב המצב תקין. שאלותי-

אני כבר כמה חודשים במצב זה וחוששת שזה הופך לכרוני..

1. בהנחה שתרופות אלו אינן עוזרות, האם יש תרופות טובות יותר?

2. האם ניתוח כפתורים יכול להוות פיתרון למצב (אם כי הרופא ציין שבגילי אינו ממליץ על זה)? או שבכל מקרה נוזלים יכולים לחזור

3. האם יש בדיקות אחרות שמומלץ לעשות כדי לאתר את הסיבות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית אוזניים

הוספת תגובה

• בעיית אוזניים - תגובה

ד''ר רועי הוד
    15/04/2011

1. ישנם סוגים שונים של תרופות אותם ניתן לתת. גם ספריים שונים.
    2. אם לא עוזר- ניתן לשים כפתורים. לא הכי מומלץ אך אם אין ברירה- עושים.
    3. בדיקת שמיעה וטימפנומטריה הייתי עושה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - בנושא בעיית אוזניים

דנית
    16/04/2011

תודה רבה על תשובתך!

יש לי כמה שאלות נוספות, אודה מאד לתשובתך:

1. כפי שציינתי האזניים נסתמות בעיקר בשעות היום. בערב ובלילה הכל רגיל לגמרי ולא נסתם. וכן אם אני משפילה ראש/ מסיטה לאחור האזניים משתחררות אך שוב נסתמות בעת עמידה, ישיבה. האם הגיוני שיש בעיית נוזלים רק בשעות היום או רק בתנוחות מסויימות??

2. מאחר ואכן התרופות עזרו לשבוע אך השפעתם פסקה, האם כדאי לשנות לתרופות אחרות? מה הנזק בלקיחת כדור אריוס ליום במשך חודש רצוף? וכן פליקסונז? זה לא ממכר?

3. מדוע לא מומלץ בגילי (35) על ניתוח כפתורים? האם זו הדרך הכי וודאית לפתרון בעיה חמורה זו? לי נשמע שניתוח כפתורים מתמקד בסימפטום, ולא בבעיה ממנה נובע הכל שזה כנראה הריריות באף..

אשמח לתשובותיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - בנושא בעיית אוזניים - תגובה

ד''ר רועי הוד
    16/04/2011

1. יכול מאוד להיות שיש שינויים יומיים.
    2. אולי יש מקום לטיפול נוסף ושונה, גשי לרופא א.א.ג מטפל שיציע לך אלטרנטיבה.
    3. ניתוח כפתורים פותר את הבעיה של הנוזלים כל עוד הכפתורים נמצאים באוזן, כמו בכל ניתוח יש סיכונים כולל נקב בעור התוף שנשאר לאחר הוצאת הכפתור, צלקת של עור התוף וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו