נקודות לבנות על השקד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודות לבנות על השקד
    מיכל
    01/06/2011

לרופאים שלום

אני בת 30, בריאה בד"כ. מזה שנים שיש לי נקודות לבנות על השקד שבאות והולכות. רופא אף אוזן גרון אמר לי בזמנו שזה "קליפות" ולא מדובר בזיהום. בחודשים האחרונים אני סובלת מנזלת אלרגית כל הזמן, ויוצא שאני ישנה עם פה פתוח לא מעט. שמתי לב שהנקודות הללו חזרו ביתר שאת,והן לא עוברות כבר מספר שבועות. התחלתי לנקות את השקד עם תרודנט ומקלון אזניים. שמתי לב שלפעמים החתיכות הללו יוצאות ובמקומן יש לי חור בשקד.
    קראתי קצת על הנושא ואני מבינה שזה יכול לגרום לריח פה. נוסף על כך- השקד כואב לי לפעמים ואני חוששת שהחורים הללו שנוצרים יזדהמו.רופאת אף אוזן גרון שבדקה אותי אמרה שהדבר היחיד שניתן לעשות זה להוציא את השקד, ושמדובר בניתוח מסובך. שמעתי על אפשרות של טיפול והחלקת השקד בלייזר, מדוע זה לא אפשרי? כמו כן- הסברתי לרופאה שהשקד כואב לי (כאב עמום מבפנים) והיא לא נתנה על כך את הדעת. מה ניתן לעשות???

בתודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודות לבנות על השקד

הוספת תגובה

• נקודות לבנות על השקד - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    04/06/2011

אכן, מדובר בכיסים בשקדים המתמלאים מזון ותאים מתים של השקד. הכדורונים הלבנים האלו נקראים "טונסילוליטים" ויכולים לגרום לתחושה לא נעימה בגרון ובעיקר לריח פה. הורדת השקדים הינה טיפול אך יש לקחת בחשבון שזה ניתוח כואב ולא נטול סיכונים. אם הכיסים האלה לא מאוד עמוקים ואם השקדים גדולים, ניתן להקטין את השקד על ידי שיוף בלייזר או באמצעות מכשיר הקובליישן. אם השקד קטן והכיסים חודרים עד בסיסו, זה לא יועיל ויש לכרות את השקדים. נסי לגרגר מים לאחר כל ארוחה כדי לשטוף את האזור. לא להגזים עם טרודנט, מים עם מעט מלח או סודה לשתיה יעשו את העבודה. אפשר לנקות בזהירות אך להיזהר מפציעת השקד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו