מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת בלבלבבת 2701/07/2011
ערב טוב,
עברתי לפני כשלוש שנים "גסטרוקטומי" והמצב הבריאותי שלי השתפר ...
הבעיה היא כבר שני אני סובלת מדלקת בלבלב כמעט כל 40-50 יום ומתאשפזת בב"ח לכמה ימים בכל פעם .
זה תוקף אותי בכאבים עזים , הקאות , בחילות , חוסר במלחים בדם , ירידה במשקל ...
שאלותי הן ? האם יש קשר בין הניתוח שעברתי לבין הדלקת ?
איך אפשר להפחית את ההתקיפים ? והאם יש טיפול לדלקת חוץ מתרופות לכאבים ונוזלים ןלפעמים מכניסים זונדה ?
תודה ושבת שלום
בת 27* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בלבלב - תגובה
ד''ר דני רוזין02/07/2011אני מניח שאת מתכוונת לניתוח כריתת קיבה מסוג שרוול עקב משקל יתר, זה לא ברור ממה שכתבת כי גסטרקטומי זה מילה כללית לכריתת קיבה מסיבות שונות.
בכל מקרה- לא בטוח שזה קשור, אומנם ירידה במשקל יכולה לגרום ליצירת אבני מרה שעלולות לגרום לדלקת לבלב, אבל אני מניח שאת זה כבר היו מגלים באישפוזים חוזרים. הטיפול בכל התקף הוא מה שעושים לך, אבל השאלה העיקרית היא הגורם, יש מספר בדיקות רלבנטיות ולא ברור מה עברת עד כה, כדאי לפנות להתייעצות אצל גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההניתוח היה...
בת 2702/07/2011בוקר טוב ותודה על תשובתך ,
סליחה שלא הסברתי היטב את משעברתי - זה ניתוח כריתה חלקית של הקיבה בגלל כיבים שהיו מדממים ולא הגיבו לטיפול ....
בקשר לבדיקות - רק עושיים לי בכל פעם בדיקות דם ושתן ,צילומי בטן בשכיבה ובעמידה וצילום חזה ... וזיהו...
ולכן אני שואלת שוב מהן הבדיקות באמורות לעזור לי לגלות את הסיבה ?
מה , אין אפשרות להמנע מהתקפים כאלה ?
תודה מראש על כל עזרה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הניתוח היה... - תגובה
ד''ר דני רוזין02/07/2011לפי התיאור שלך בהחלט שלא עברת בירור מספיק, שצריך לכלול גם אולטרה סאונד, ואולי אף CT, וכן צילומים יותר מכוונים לדרכי המרה והלבלב, כגון אולטרה סאונד אנדוסקופי או MRI.
ניתן לדבר על מניעת התקפים אם מצליחים להגדיר את הסיבה להם- אין ספק שאת זקוקה לבירור יותר מעמיק, לא ברור לי איפה אושפזת ולמה לא נעשו שם בדיקות יותר מקיפות, אבל חוזר על המלצתי לפנות ליעוץ מסודר אצל כירורג או גסטרואנטרולוג, ולהביא איתך את כל החומר ממה שעברת עד כה, כדי להחליט על קו פעולה לבירור וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)