מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים בבטן העליונה בצורת חגורהבר17/06/2025
מאיה, ניסחת יפה מאוד! הנה ניסוח מעט
שלום ד"ר רוזין
מאתמול בצהריים, לאחר אכילה, הופיעו אצלי כאבים בבטן העליונה בצורת "חגורה", יחד עם שלשולים חוזרים, קוצר נשימה, בחילות וליחה.
ברקע הרפואי שלי:
דיוורטיקוליטיס בעבר
לפני כשנתיים עברתי ניתוח לכריתת הסיגמואיד, כולל פרפורציה ופריטוניטיס
בנוסף יש לי גם ריפלוקס קיבתי-ושטי
לא היה חום, אך התחושה הכללית לא טובה – אני חשה חולשה, כבדות ברגליים, ועייפות.
היום, ביום השני, הכאב בבטן העליונה עדיין נמשך. אין שלשולים, אך היציאות רכות, בצבע חום-צהבהב.
אשמח לדעת האם זה יכול להצביע על בעיה שדורשת בירור דחוף או אם מדובר בתהליך שיכול לחלוף מעצמו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר להניח שיעבור לבד. אם ימשיך או יחזור על עצמו כדאי לעזות אולטרסאונד של בטן עליונה /כיס מרה
ד''ר דני רוזין18/06/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן העליונה בצורת חגורהבר17/06/2025
מאיה, ניסחת יפה מאוד! הנה ניסוח מעט יותר
שלום ד"ר רוזין
מאתמול בצהריים, לאחר אכילה, הופיעו אצלי כאבים בבטן העליונה בצורת "חגורה", יחד עם שלשולים חוזרים, קוצר נשימה, בחילות וליחה.
כמו כן הבטן מרגישה נפוחה בחלק העליון
ברקע הרפואי שלי:
דיוורטיקוליטיס בעבר
לפני כשנתיים עברתי ניתוח לכריתת הסיגמואיד, כולל פרפורציה ופריטוניטיס
בנוסף יש לי גם ריפלוקס קיבתי-ושטי
לא היה חום, אך התחושה הכללית לא טובה – אני חשה חולשה, כבדות ברגליים, ועייפות ובחילות
היום, ביום השני, הכאב בבטן העליונה עדיין נמשך. אין שלשולים, אך היציאות רכות, בצבע חום-צהבהב.
אשמח לדעת האם זה יכול להצביע על בעיה שדורשת בירור דחוף או אם מדובר בתהליך שיכול לחלוף מעצמו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - גוש שומני בישבןאבי07/06/2025
דלום דר
אני בן 50. נוטל באופן קבוע זריקת טסטווירון בישבן. בשנה האחרונה התפתח גוש שומני בחלק התחתון של הישבן שלא נספג בגוף.
ייתכן וזה מהזריקה? כי זה הרבה מתחת לאזור ההזרקה. יש דרך כירורגית להיפטר מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שטף דם בן 78רונן05/06/2025
שלום, אבא שלי בן 78, ברקע מעקב היצרות עורקי התרדמה. חסימה משמעותית משמאל. נוטל אספרין. לא יודע האם יש קשר או שלא. כעת ללא שום חבלה הופיע בירך שטף דם רציני ונוקשה ללא כאבים. ממה יכולה להיות התופעה? דרוש בירור, האם רופא כלי דם? אודה לדעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפעמים אפילו חבלה קלה יכולה לגרום לשטף דם באנשים מבוגרים עם עור עדין, ביחוד אם
ד''ר דני רוזין05/06/2025נוטלים מדללים. לעתים זה וירד תת עורי שנקרע. לרוב זה נספג הדרגתית ולא דורש טיפול, אפשר לחכות מספר ימים לראות מה המגמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- נפיחות בשוק לאחר זיהוםריקי21/05/2025
לפני כשנתיים קיבלתי מכה חזקה בחלק התחתון של השוק וגם שפשוף ושריטה בעור. אחרי כמה ימים התפתח זיהום במקום. קיבלתי אנטיביוטיקה והפצע החלים והכל הסתדר. נשאר לי כתם כהה במקום וזה הכל. לפני כחודשיים גיליתי שהתחילה נפיחות בחלק התחתון של השוק. הרופא אומר שזה כנראה בגלל הטראומה שהמקום ספג ואין מה לעשות. זה מאוד מפריע לי אסטתית. אבקש את חוות דעך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לא מעט סיבות שונות לנפיחות, אם זה אכן ממוקם לאזור החבלה בלבד עקב הצטלקות
ד''ר דני רוזין21/05/2025והפרעה בזרימת הלימפה אין דרך טובה לתקן את זה אבל אפשר להעזר בגרב אלסטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה כהה מהטבורסיסי15/05/2025
אתמול בפעם הראשונה הבחנתי בהפרשה כהה שהצטברה לי בתור. ניקיתי את המקום עם קיסמי אוזניים וחיטאתי עם אלכוהול.
העור מסביב היה אדום. חשבתי שזה הבעיה נפתרה, אך היום ראיתי שיש שוב הפרשה.ממה זה נובע? מה עלי לעשות? לאיזה רופא לפנות? האם זה מסוכן?
מודה מראש על התשובה שתתקבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך לנקות ולחטט עם אלכוהול בשבוע הקרוב, אם לא יסתדר לפנות לכירורג
ד''ר דני רוזין18/05/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה לאחר קולונסקופיהל11/05/2025
אני בת 50 ביצעתי קולונסקופיה לפני ארבעה ימים והכל תקין חוץ מטחורים שלב 1. בזמן ההכנה הרגשתי קצת חוסר נוחות.אחרי היציאות בפי הטבעת אך לאחר הבדיקה הרגשתי כאב בפי הטבעת שמרגיש לי כמו חתך שריטה. לאחר בדיקה ביתית באמת נראה קרע . השאלה אם זה מהקולונסקופיה ומה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אין כאב משמעותי ואין דימום אין צורך בטיפול, אם מפריע אפשר להעזר במשחה מקומית- כמו של טחורים
ד''ר דני רוזין13/05/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי קשרית סולידת 28*46מארק חיפה11/05/2025
דירוג tr3 עשיתי בדיקת fna אחרי יומים עשיתי בדיקת דמ tg יצה רנה גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לחכות לתשובת ה-FNA כדי להחליט מה הלאה
ד''ר דני רוזין13/05/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית החזה ריפלוקס?מילי26/01/2025
שלום ד"ר רוזין
לפני כשנתיים וחצי בבדיקת בריום אובחן אצלי ריפלוקס עד השליש העליון של הוושט, אך בבדיקת גסטרוסקופיה שביצעתי לאחר מכן התוצאה הייתה תקינה. רציתי לשאול:
1. האם ייתכן שבצילום בריום נראה ריפלוקס ובגסטרוסקופיה לא? כל כמה זמן מומלץ לחזור על בדיקת גסטרוקופיה
2. האם ריפלוקס יכול לגרום לכאבים מפושטים בבית החזה, שמקרינים לשכמות ובין השכמות?
3. אילו פתרונות יש כיום להתמודדות עם ריפלוקס, במיוחד כשהוא מלווה בכאבים מסוג זה?
4. האם ריפלוקס יכול לגרום לקוצר נשימה גם במאמצים הכי קלים
ושאלה אחרונה
האם מי שנוטל אספירין בקביעות לכל החיים מחייב לקחת סותרי חומצה להגנה על הקיבה
אם יש ריפלוקס
וברקע דיברקוליטיס , לאחר ניתוח
תודה רבה על העזרה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס יכול לגרום לתופעות האלה, לא תמיד כשרואים רפלוקס
ד''ר דני רוזין26/01/2025בצילום יש גם שינויים בגסטרוסקופיה. הטיפול לרוב תרופתי בסותרי חומצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרק 5 וזרת גלילינקלה27/01/2025
פרופסור שלום
בן 58 נפילה נותחתי ב 5/1 crif middle phalanx+mtc fxs 5ht digit rt
אתמול בביקורת קירשנרים במקום וללא סימני זהום אין דפורמציה - מוגבלות בטווחים אך הרושם שאין סיזוורינג
שאלתי האם ההחלמה היא סבירה ביחס לגיל - כי בהמלצות הוא כתב בעוד 10 ימים שזה בעצם31 יום לשקול להוציא הוצאת קירשנרים
והאם מבצעים את ההוצאה בהרדמה מקומית כי שכחתי לשאול
תודה על פועלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כהחלמה תקינה. ההוצאה אינה גורמת לכאב משמעותי
ד''ר דני רוזין27/01/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבטן תחתונה צד ימין וגב תחתון צד ימיןלנה04/02/2025
שלום,
אמא שלי בת 57 מתמודדת עם סרטן השד שלב 2 (עשתה ניתוח למפקטומי וקרינה וכרגע מקבלת טיפול הרמונלי).
מחפני כשנה וחצי מרגישה כאב בצד ימין בבטן תחתונה ובמקביל בצד ימין בגב תחתון, עשתה פעמיים ct ועשתה אולטראסאונד כליות ואולטראסאונד ויגינלי ובדיקות שתן ותרבית שתן. עשתה גם בדיקת דם סמוי בצואה. כל הבדיקות נראות תקינות ולא מופיע שיש בעיה.
איזה בדיקה אתה ממליץ שהיא תעשה וממה יכול להיות שהכאב נובע?
אשמח מאוד לעזרה וייעוץ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוח שימצא הסבר אבל אם טרם עשתה כדאי להשלים קולונוסקופיה
ד''ר דני רוזין04/02/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
לנה04/02/2025תודה על המענה המהיר.
למה בעצם צריך לעשות קולונסקופיה? במה אתה חושד?
האם אלה יכולים להיות סימנים לסרטן המעי הגס למרות שלא מופיע דם בצואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות גידול בלי דימום. פחות סביר לאור סיטי תקין, אבל דלקת במעי לעתים ניתן לאבחן בקולונוסקןפיה
ד''ר דני רוזין04/02/2025זה חלק מהבירור של כאבי בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעות לפני שנהMiro27/02/2025
דר יקר לפני שנה עשיתי us מפשעות הודגמה בקע 1.5 סמ" ללא כאבים יש לציין מתאמן המון וגם פיזוטרפיה עכשיו לפני חודש עשיתי us מפשעות הודגמה בקע מפשעתי 0.70 "סמ פשוט הייתי בהלם יכול להיות שירד ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המדידות האלו לא מדויקות וחסרות משמעות בקבלת החלטות.
ד''ר דני רוזין27/02/2025אם לא כואב ולא בולט מדי אין צורך בהתערבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת לבלב - חשש ל Pancreatitisמיכל19/04/2025
שלום רב,
הסטוריה: כבר כמעט שלושה חודשים שאני סובלת מכאבים "דקירות" מתחת לחזה, בצורת חגורה עד הגב. אושפזתי ושחוררתי כ4 פעמים במיון עקב כאבים עזים.
לא שותה ולא אוכלת שומנים.
בדיקות שתעשו: MRCP, אולטרסאונד US, רנטגן ובדיקות דם רבות.
בבדיקות הדם כמובן העמליאז, הליפאז היו גבוהים מאוד, הרופאים לא התרגשו מזה ואמרו שזה תוצאה של הדלקת.
מה אני יכולה לעשות? מה האופציות שלי?
אני לא יודעת אם זה קשור אבל אציין ש 3 שבועות לפני תחילת הדלקת, הפסקתי ליטול גלולות "מרסילון" בהמלצת רופא המשפחה וחזרתי ליטול אותם שבוע אחרי שהתחילו הכאבים הראשוניים.
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת לבלב - חשש ל Pancreatitis
מיכל19/04/2025שכחתי לציין- אני בת 22
ואני נוטלת roxet plus
2 טבליות שלוש פעמים להרגעת הכאבים
בהמלצת הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדלקת לבלב סיבות שונות, גם תרופות יכולות לגרום לזה, אבל הכי שכיח זה אבני מרה
ד''ר דני רוזין19/04/2025לא ברור מה הראו כל הבדיקות שציינת, אבל גם אם לא מוצאים אבנים לפעמים בדלקות חוזרות מניחים שזה מפירורים קטנים שלא רואים ומוציאים את כיס המרה. אם זה שלושה חודשים במגמת שיפור אין מה לעשות כעת, לעתים לוקח זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
מיכל22/04/2025בכל סך 6 הבדיקות שנעשו, לא היו כל סימנים לאבנים בכיס מרה. האבחנה היא פנקריאטיטיס. לא חל שיפור במהלך השלושה חודשים ולהפך. אני פחות מצליחה ללכת לעבודה להתרכז בעבודה ולבצע את המטלות המוטלות עלי מכיוון שהתרופה רוקסט פלוס מטשטשת אותי.
מה עליי לעשות אני מרגישה שאין לי אפשרויות.. האפשרות של המתנה מרגיש לי לא ריאלי (יכול להיות שאני טועה). אשמח להמלצות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו באמת כמות גדולה של משככים שאינה מומלצת לאורך זמן. לא ברור לי מה המסגרת הטיפולית שלך,אבל
ד''ר דני רוזין23/04/2025כדאי להתרכז ברופא גסטרו מומחה ללבלב ובמרפאת כאב לטיפול בכאב מתמשך לאיזון טוב יותר בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת מוקוליט לאחר פרפורציה ופריטוניטיסדפנה24/04/2025
שלום דוקטור,
לפני כשנתיים עברתי פרפורציה ופריטוניטיס במעי כתוצאה מדיברטיקוליטיס.
עברתי ניתוח לכריתת הסיגמואיד
בנוסף, אני סובלת מבקע סרעפתי וריפלוקס קיבתי-ושטי.
רציתי לשאול לגבי סירופ מוקוליט – האם יש מניעה לשימוש בו במצבי?
קראתי בעלון למשתמש שמומלץ להיזהר בשימוש אצל אנשים עם כיב קיבה או דלקות במעי, ורציתי לוודא – האם אתה מכיר את ההנחיות הקשורות לתרופה הזו, והאם השימוש בה בטוח עבורי?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה
ד''ר דני רוזין30/04/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה עוצמתית ולאחר מכן דמיתיוסי02/05/2025
שלום וברכה דוקטור
היתה לי הקאה אחת של מיץ מהקיבה אבל צריך לומר הקאה חזקה פתאומית ולאחר מכן בשתי שניות הקאה אחת של קצת דם לא הקאתי אוכל כי האמת שלא אכלתי
נבדקתי בבית חולים על ידי זונדה לראות האם יש קרע וושטי וצילום חזה והיה תקין אמרו לי הרופאים שיתכן שמעוצמת ההקאה יצא הדם ולאחר מכן כבר כביכול חלף עבר האם יש לעשות מעבר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה חד פעמי, ואם כבר נבדקת- אין צורך בבירור נוסף.
ד''ר דני רוזין02/05/2025אם זה יחזור על עצמו יהיה מקום לגסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?