פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו ניתוחי בטן - ניתוחי קיבה, ניתוחי מעיים, ניתוחי טחול, ניתוחי בקע, ניתוחי שד, ניתוחי תירואיד, כירורגיה לפרוסקופית ועוד

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• פיסורה וטחורים
    גלי
    12/05/2026

בת 48 סובלת כל תקופה מפיסורה כפי שאובחן וטחורים פנימיים. יש לסרוגין דימומים בניגוב. משתמשת במשחה אנטרולין שלא הכי עוזר וממשיך בכאב ביציאה וגם אחרי תחושת שריפה. יש לציין כי לפני שנה וחצי עשיתי קולנוסקופיה שהיתה תקינה לחלוטין. חושב לדעתך יש צורך לחזור על ה קולנסקופיה למרות שעשיתי לפני שנה וחצי או איו צורך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה וטחורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומן פריפריטוניאלי
    לירון
    06/05/2026

שלום פרופ' רוזין
    לאחר זמן שאני בוחנת מה קרה לא טרחו להסביר לי שמה שמוגדר בקע מסוג זה ממש קצת מעל הטבור אינו כולל מעי בכלל ויתכן שאף לא נחשב בקע אלא פגיעה אסטתית בעיקר בקיר הבטן. האם זה נכון גם להסתכל על זה ככה? מבינה שזה גם לא גודל הרבה כי זעיר מאוד וגם שיש רקמה שנסגרת מעצמה כמו עם השומן עצמו?
    תודה על מענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומן פריפריטוניאלי

הוספת תגובה

• גוש בשד ילדה בת 17 אודה ממש,לתשובה
    נועית
    09/12/2025

לביתי יש גוש בשד היא בת 17
    יש סיבה לדאגה זה יכול להיות ציסטה או הורמנלי

הוספת תגובה

• אבנים בכיס מרה
    רוני
    24/11/2025

שלום רב ,עקב כאבים קשים יום אחרי הפסקת מונגרו , נשלחתי לאולטרא סאונד .אחרי 3 התקפים עשיתי אולטראסאונד והתגלו אבנים מרובות (לפי הרופא קטנות) .היו לי 5 התקפים ב4 חודשים ובחודש האחרון אין .נקבע לי ניתוח לעוד חודש .האם יכול להיות שהאבנים נעלמו ? הם מומלץ בכל אופו ניתוח ?<תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבנים בכיס מרה

הוספת תגובה

• בקע אפיגסטרי מכיל מעי
    רינה
    30/09/2025

ד"ר שלום וברכה!

יש לי בקע אפיגסטרי מכיל מעי בגודל של 3 ס"מ.

סובלת מעצירות קשה.

האם בקע מסוג זה יכול לגרום לעצירות קשה????

במידה וכן, האם מצריך ניתוח דחוף או יכול לסבול דיחוי עד לתאריך 21.12.25????

בברכת גמר חתימה טובה,
    רינה

לקביעת תור
    סגירה
    בקע אפיגסטרי מכיל מעי

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה מוגדלת במפשעה
    ליטל
    27/09/2025

שלום
    לפני קצת יותר משנה התגלתה אצלי בלוטת לימפה מוגדלת במפשעה. ללא כאב, ללא זיהום ברור. לא ידוע כמה זמן לפני זה היה כך ללא ששמתי לב.
    אולטראסאונד הראה בלוטה תגובתית אובאלית בגודל 1×0.3 סמ, מרקם שומני שמור- בגדול נורמלית.
    כעבור שנה הבלוטה עדין היתה מוגדלת ובוצע אולטראסאונד מעקב נוסף, עם תוצאות זהות (ספק קטנה ב 0.2, ספק שוני שנובע מטכנאי שונה). נראה שהיא פשוט נשארה מוגדלת בעקבות זיהום כלשהו ולא ירדה חזרה.
    השאלה היא האם יש צורך בהמשך מעקב פעם בשנה לוודא שאין שינוי, או שאם במשך שנה לא השתנה כלום זה אומר שבוודאות אין בעיה ואין צורך להמשיך לעקוב?

תודה

הוספת תגובה

• ניתוח פיסטולה - חוט סיטון
    נעה
    08/09/2025

שלום לד״ר היקר, בת 30+ עברתי לפני מספר ימים ניתוח פיסטולה בפי הטבעת. שמו לי חוט סיטון גומי שיוצא מהגוף לניקוז. זה ממש מציק וכואב. לא יכולה לשבת😓 מתי יוציאו אותו? האם החור שממנו יוצא החוט ייסתם באופן טבעי? יש לי תור לביקורת בעוד 3 שבועות. תודה מראש על ההתייחסות🙏

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פיסטולה - חוט סיטון

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי תחושה של החמרה
    גיורא
    06/09/2025

לפני שבועיים וחצי ואחרי ימים רבים של כאבים במפשעה גיליתי בליטה לא ממש גדולה בין המפסעה חאיבר המין.
    מיד הלכתי לכירוג שאמר לי שזה בקע ויש לנתח, שלח אותי לאורולוג לקבל אישור לניתוח.
    האורולוג אישר ופניתי לאסותא בתקווה לזרז את הניתוח.
    לא בדיוק הצלחתי כיוון שהרופא מקבל רק בימי שלישי ומנתח בימי שני.
    בגלל ראש השנה יום שני זה ערב ראש השנה ולא נראה שזה יקרה. בשלישי הקרוב אפגוש את הכירוג איתו קבעתי
    בנתיים הבקע גדל מיום ליום אני מרגיש צורך לנוח ע"מ שהבקע יכנס ויפחתו הכאבים.
    השאלה אם זה נכון להמתין אולי לפנות למיון?
    שאלה שניה האם זה ניתוח בטן או בעזרת מצלמה?

לקביעת תור
    סגירה
    בקע מפשעתי תחושה של החמרה

הוספת תגובה

• כאבים באשך השמאלי
    עדי
    15/08/2025

שלום,
    אני בן 30, עם מחלת קרוהן. לפני כחודש וחצי התחילו לי כאבים קלים באשכים, בעיקר באשך השמאלי, שעם הזמן קצת התגברו. לפני כשלושה שבועות חוויתי כאב בטן (כאב מוכר אצלי, שאני מייחס לקרוהן) והייתי חייב ללכת לשירותים. סמוך לכך, הופיע כאב בינוני באשך השמאלי, והרגשתי שפעולת ההתרוקנות הקלה על הכאב.

שמתי לב למספר גורמים שמחמירים את הכאב באשך השמאלי:

תנועה של פלג הגוף העליון שמאלה
    גזים
    לעיתים הכאב באשך השמאלי מופיע גם בזמן שכיבה
    בנוסף, הייתי היום בים והגיע גל חזק, וזה גרם לי לכאב באשך השמאלי.

נבדקתי אצל אורולוג, שבדק ידנית את האשכים ואמר שהם תקינים. הוא הפנה אותי לאולטרסאונד אשכים (שבוצע ויצא תקין) ולאולטרסאונד בטן תחתונה, שלפוחית שתן וערמונית (טרם בוצע).

אין לי בליטה נראית לעין במפשעה (בדקתי מול מראה).
    השאלות שלי:
    1.האם זה נשמע כמו בקע מפשעתי, גם ללא בליטה נראית לעין?
    2.אילו סיבות נוספות יכולות להסביר את התסמינים?
    3.מה אני צריך לעשות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באשך השמאלי

הוספת תגובה

• כאבים באשך שמאלי
    עדי
    15/08/2025

הנה ניסוח מסודר וברור יותר של השאלה שלך, כך שיהיה קל לקרוא ולהבין את רצף הדברים:

---

שלום,
    אני בן 30, עם מחלת קרוהן. לפני כחודש וחצי החלו כאבים באשכים, בעיקר באשך השמאלי. לפני כשלושה שבועות חוויתי כאב בטן (כאב מוכר אצלי, שאני מייחס לקרוהן) והייתי חייב ללכת לשירותים. סמוך לכך, הופיע כאב בינוני באשך השמאלי, והרגשתי שפעולת ההתרוקנות הקלה על הכאב.

שמתי לב למספר גורמים שמחמירים את הכאב באשך השמאלי:

תנועה של פלג הגוף העליון שמאלה

גזים

לעיתים גם בזמן שכיבה

בנוסף, כשהייתי בים והגיע גל חזק שפגע בי, הכאב הופיע שוב.

נבדקתי אצל אורולוג, שבדק ידנית את האשכים ואמר שהם תקינים. הוא הפנה אותי לאולטרסאונד אשכים (שבוצע ויצא תקין) ולאולטרסאונד בטן תחתונה, שלפוחית שתן וערמונית (טרם בוצע).

אין לי בליטה נראית לעין במפשעה (בדקתי מול מראה).

השאלות שלי:

1. האם ייתכן שמדובר בבקע מפשעתי, גם ללא בליטה נראית לעין?

2. אילו סיבות נוספות יכולות להסביר את התסמינים?

3. מה מומלץ לעשות בשלב זה?

תודה.

---

אם תרצה, אני יכול גם לנסח את זה בסגנון שמתאים לשליחה לרופא דרך מייל או טופס פנייה רפואית. זה יעזור למנוע חוסר בהירות או קיצורי מידע שיכולים לעכב את המענה.
    האם תרצה שאכין לך את הגרסה הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באשך שמאלי

הוספת תגובה

• תוצאות US מפשעה שמאל
    משה
    12/08/2025

לפני כשלושה חודשים בליטה במפשעה שמאל.
    ברקע ניתוח בקע דו צדדי שעברתי לפני כחמש שנים.
    ברקע אי ספיקת ורידים ברגל שמאל, דליות חמורות.
    בדיקת כירורג ציין שלא מדובר בחזרה של הבקע (מיקום גבוה יותר). שלח לבצע US.תוצאות:
    "במפשעה שמאל - הודגמו מספר קשריות למפה שמורות בגודל מרבי של 1.3*0.4 ס"מ.
    בירך שמאל קדמי הודגמו קשריות למפה שמורות בגודל מירבי של 2*0.6 ס"מ
    במפשעה ימין לא הודגמו קשרי למפה מוגדלות."
    בדיקות דם תקינות אין חום או סימפטומים של חום והזעות.
    האם יש קשר לאי ספיקת ורידי ברגל?
    האם ללכת לכירורג פעם נוספת או לרופא כלי דם?
    ביופסיה?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות US מפשעה שמאל

הוספת תגובה

• שלום לדוקטור היקר ……
    מתן
    10/08/2025

רציתי לשאול מה עושים עם הנקודות האלה . זה טיפה בולט , מה דרך הפעולה המומלצת ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לדוקטור היקר ……

הוספת תגובה

• מחלת סעפת (דבריקולוזיס) בת 71
    יפעת
    09/08/2025

מטופלת בפלאג'ל וציפרודקס 6 ימים, כי גילו אצלי בסיטי בטן דבריקולוזיס ( סיפים רבים במעי הגס). ברור שלפני שבוע זה התחיל עם כאביבטן מטורפים, עבר לעציר, לשלשול ועכשיו יש יציאות אך בקושי. האם אני אמורה להרגיש חולשה אדירה שבקושי עומדת על הרגלים, מעט בחילות וחוסר תיאבון, מחר ה הכדור האחרון ומרגישה רע. עוד בערך חודש וחצי רוצים לעדות לי קולוסוסקופיה גם בגלל הסטויה משפחתית של סרטן במעי הגס. אשמחמאד למענה שאקבל. כמובן שמקבלת גם כדורים ללחץ דם ופלביקס (.בעבר ארוע מוחי והתקף לב) כרגע בסדר. החולשה גומרת אותי. הסעפת יכולה לגרום מהתרופות שאני מקבלת או בגלל תזונה חסרת סיבים???

הוספת תגובה

• ציסטה בכבד 20 ממ
    רננה 45
    09/08/2025

שלום. בבדיקת אולטרסאונד נמצא כבד שומני שהיה ידוע. וציסטה בכבד. 20 ממ. אין תסמינים אן כאבים. יש עודף משקל של כ 15 ק"ג. האם הציסטה יכולה להעלם? מה יש לעשות כדי לאבחן את מקור הציסטה ? בת 50.

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בכבד 20 ממ

הוספת תגובה

• טיסה עם תפרים בראש
    מרקול
    06/08/2025

שלום רב,
    אנו בחול ואישתי נחבלה בראש מחפץ חד ושמו לה תפרים בבית חולים ועשו צילום. צילום תקין. האם אנו למחרת יכולים לטוס לארץ עם תפרים בראש? טיסה של שעה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה עם תפרים בראש

הוספת תגובה