פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו ניתוחי בטן - ניתוחי קיבה, ניתוחי מעיים, ניתוחי טחול, ניתוחי בקע, ניתוחי שד, ניתוחי תירואיד, כירורגיה לפרוסקופית ועוד

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• גולה קטנה בזרוע בן 52 בריא בדכ
    Ng
    04/12/2023

מה זה יכול להיות לפי פענוח אולטרסאונד הבא :
    אולטרא סאונד רקמות רכות

בוצעה סריקה מכוונת לממש נמוש כמה משמאל 2 בחלקו העמוק של השומן התת עורי הודגמה קשרית אובאלית היפואקואית ולה9 מ"מ על 3.7 מ"מ, פס אקוגני לאורכה, לא וסקולרית סביבה אקוגניות מוגברת של השומן

3 באבחנה מבדלת - nodular fasciitis? תהליך דלקתי ? תהליך אחר? ממליצה על ייץ פלסטיקאי/אורטופד ובהתאם לשקול אבחנה היסטולוגית MRI I FNB

חתימות בגיליון

וד.

ת

O

=

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    גולה קטנה בזרוע בן 52 בריא בדכ

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא נשמע משהו מדאיג אבל אין אבחנה ברורה, אולי משהו דלקתי או צלקתי, ממליץ לגשת לבדיקת רופא כפי שהומלץ

ד''ר דני רוזין
    05/12/2023

ולשקול אם יש מקום להסרה או רק מעקב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה לגבי תוספתן מודלק בהריון
    אודיה שרעבי
    03/12/2023

אני בהריון תאומים שבוע 12
    באתי עם כאבי בטן בצד ימין ואולטרסאונד הוכיח דלקת בתוספתן.
    הרופאים טוענים שזו דלקת קלה אך הם ממליצים על ניתוח.
    בינתיים מקבלת אוגמנטין שמשפיע טוב על מצבי.
    אינני יודעת מה להחליט אם ניתוח או לא.
    אשמח לתשובה מהירה.

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תוספתן מודלק בהריון

הוספת תגובה

תמונה

• אין לזה תשובה חד משמעית, יש פנים לכאן ולכאן.

ד''ר דני רוזין
    03/12/2023

כנראה שחלק גדול מדלקות התוספתן יכול להסתדר עם אנטיביוטיקה (או אפילו בלי), ובהריון יש נטיה לנמנע מניתוחים אם אפשר אז יש בזה היגיון- ביחוד אם התגובה טובה ומהירה.
    מצד שני צריך לזכור שלעתים הדלקת חוזרת, אולי אפילו כשעדיין תהיה בהריון מתקדם יותר, ולדלקת בבטן יש השפעה על ההריון עם סיכון מעט מוגבר להפלה (גם בניתוח יש סיכון מעט מוגבר).
    אם כבר הוחל טיפול ויש תגובה טובה, ואת עדיין בטרימסטר ראשון, נראה שאפשר להמנע מניתוח כרגע- בתנאי שאת באמת מבינה ושוקלת את הצדדים השונים של ההחלטה

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על הפרשות דם מהטבור
    יוסי
    03/12/2023

אני גבר בן 22 לאחרונה יש לי הפרשות מהטבור של דם ומשהו צהוב כזה, ראיתי בפורום כאן שזה לא מסוכן או משהו רק צריך להקפיד על חיטוי, אבל זה נמשך כבר שבועיים מה לעשות?

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על הפרשות דם מהטבור

הוספת תגובה

תמונה

• אכן לא מסוכן אבל מציק ולעתים עקשני. אם חיטוי פעם פעמיים ביום וניקוי טוב,

ד''ר דני רוזין
    03/12/2023

כי לפעמים בטבור מצטברות הפרשות או שערות, לא פותר את העניין כדאי לפנות לבדיקה, לעתים יש איזו ציסטה מזוהמת מתחת לטבור ולעתים יש צורך בניתוח קטן בטבור

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים חזקים לאחר ניתוח
    עדי
    02/12/2023

בוקר טוב ד"ר רוזין
    רציתי להתייעץ איתך האם יתכנו כאבים חזקים ולחץ בבטן התחתונה בימין לאחר ניתוח לפקרוסקופי לכריתת תוספתן
    חודשיים וחצי לאחר הניתוח
    הכאבים מתגברים בעת הפעלת לחץ על הרקטום בשירותים שיש עצירות
    ובאופן כללי דקירות חזקות בכל צד הניתוח
    ואפילו מתחת לטבור מידי פעם
    מה יכולות להיות הסיבות לכך
    תודה רבה

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים לאחר ניתוח

הוספת תגובה

תמונה

• יכול להיות, תהליך ההחלמה לעתים ממושך יותר ואם אין סימנים מדאיגים של דלקת או הפרעה בפעילות המעי

ד''ר דני רוזין
    02/12/2023

אין צורך בטיפול ספציפי פרט למשככי כאבים וזמן.

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקות דם מספיקות לקביעת דלקת?

עדי
    02/12/2023

האם סימני דלקת מספיק לקבוע על ידי בדיקות דם או ישנו צורך בהדמייה ?
    פעילות מעי הכוונה לעצירויות או רק לשלשולים?
    ישנה הפרעה של עצירויות ואם לא נלקח נורמלקס איו פעילות האם זה נחשב מבחינתך להפרעה ?
    המנתח שלי במילואים לכן אני שואלת פה כי אין לי מענה כרגע
    תודה רבה

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בעיקר חום. אם אין חום אין צורך בבדיקות נוספות. עצירות זה סביר וניתן לטפל במשלשלים. .

ד''ר דני רוזין
    02/12/2023

שלשולים רבים או העדר מוחלט של יציאות כן מצדיקים המשך בירור.

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עצירות לאחר שלשול פתאומי
    מיכל
    29/11/2023

שלום דוקטור רוזין
    האם לאחר שלשול פתאומי שהופיע לאחר ארוחה יכולה להיות עצירות מוחלטת במשך 3 ימים ? האם זה תקין ?
    ושאלה נוספת האם עצירות יכולה לגרום עלייה בלחץ הדם ?
    תודה רבה

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות לאחר שלשול פתאומי

הוספת תגובה

תמונה

• אם זה חד פעמי ואחרי זה הכל התאזן אז יכול להיות- שיבוש בפעילות המעי יכול להיות לשני הכיוונים.

ד''ר דני רוזין
    30/11/2023

אם זה מתמשך לסירוגין אז יש לפנות לבדיקה לחפש את הסיבה.
    עצירות משמעותית עם נפיחות וכאבי בטן יכולה להשפיע על לחץ הדם

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ניתוח להסרת כיס מרה
    Shlomo Malin
    29/11/2023

שלום רב-
    אודה לתשובתכם.
    לפני 8 חודשים עברתי ניתוח הסרת כיס מרה בשיטה הפתוחה.התחילו בלפרוסקופיה אבל הוחלט שיש יותר מדי בעיות.ההחלמה היתה קשה כולל נקז והכנסת סטנט להרחבת צינור המרה.לאחר כשלושה חודשים התחלתי לתפקד באופן סביר.לפני חודש התחלתי להרגיש סוג של כאב או לחץ באזור הימני בטן עליונה מתחת לצלעות,עם קרינה של אותה תחושה כלפי הטבור.כולל גם תחושת רדימות על שטח גדול של העור.
    עשיתי השבוע CT וגם US בטן עליונה.לא נמצאו ממצאים מיוחדים-בקע טבורי קטן,בקע סרעפתי קטן,לבלב תקין ,דרכי מרה תקינות.לא הצלחתי לקבוע אם יש קשר למזון ,למרות שהכאב הוא באינטרוולים.הכאב לא חזק מאד אבל מקשה על תפקוד.הייתי אצל גסטרו-אמר שלא רואה בעיה .הייתי אצל כירורג שאמר שאולי יש באזור הצלקת משהו פוסט ניתוחי.
    מה דעתכם?ייתכן שזה משהו שקרה לשריר?יש כאב בהפעלת שרירי בטן.אני בן 75.
    תודה רבה על ההתיחסות

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת כיס מרה

הוספת תגובה

תמונה

• ‏כן בניתוח הפתוח יש חיתוך של שרירים ועצבים המעצבבים את העור זה מסביר את תחושת ההרדמות. ותהליך ההצטלקות שהוא חלק מהריפוי יכול להמשך חודשים ארוכים ויכול להשפיע על כאבים באזור.

ד''ר דני רוזין
    29/11/2023

‏אם אין ממצא מדאיג בסיטי ובאולטרסאונד אין טיפול ספציפי פרט להרגעת כאבים לפי הצורך. זה צפוי להשתפר עם הזמן.

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה.

שלמה
    29/11/2023

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פעילות גופנית לאחר ניתוח לפקרוסקופי
    פאולה
    28/11/2023

שלום דוקטור רוזין
    האם ניתן לחזור לפעילות גופנית שיש עדיין כאבים
    כדוגמת הליכה מהירה או ריצה לאחר מספר ניתוחים שעברתי במשך 10 חודשים
    כריתת סיגמואיד
    כריתת תוספתן
    פרפורציה ופריטוניטיס במעי ניתוח לניקוז ושטיפה
    ניתוח אחרון לפני 9 שבועות כריתת תוספתן
    מהי המלצתך בנושא
    תודה על המענה

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית לאחר ניתוח לפקרוסקופי

הוספת תגובה

תמונה

• כן

ד''ר דני רוזין
    29/11/2023

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ניתוח אנדוסקופי דרך הפה
    אנונימית
    28/11/2023

היי ד״ר, לפני כ-4 חודשים עברתי ניתוח שנעשה דרך הפה- באמצעות חתך ברירית השפה התחתונה (ניתוח להוצאת אחת מבלוטות יותרת התריס). מאז הניתוח ועד עכשיו מרגישה שינוי מסוים בנראות של הסנטר- הוא יותר בולט החוצה במבנה שלו, נראה גדול ומעט נפוח וזה מאוד מפריע לי חיצונית ומורגש בעיקר שינוי בחיוך (כמובן שהתייעצתי עם הרופא המנתח אך הוא ביקש לחכות כ6 חודשים ולראות אם יש שינוי).
    האם יכול להיות שניתוח כזה יכול לפגוע ולשנות לצמיתות את מבנה הסנטר/השפה? ממה זה יכול לנבוע? ואם כן- האם יש דרך ניתוחית להחזיר את המצב לקדמותו? תודה רבה

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אנדוסקופי דרך הפה

הוספת תגובה

תמונה

• סביר להניח שלא לצמיתות אבל שינויים ברקמות הרכות אחרי ניתוח יכולים להימשך חודשים רבים

ד''ר דני רוזין
    29/11/2023

‏ולכן הוא ביקש לחכות לפחות שישה חודשים

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פניקוליטיס ים תיכונית כאבים
    שושנה אשרף
    22/11/2023

שלום אני משנת 83 סובלת מפניקוליטיס כמובן אושפזתי בעין כרם מיזה כמה שנים נעלמה התופעה ועכשיו חזרה המלא המרץ פוגעת בגפיים במיוחד רגליים עד כדי שיתוק, ידוע לי כי זו מחלה ים תיכונית כשם שבאה כך חולפת יש לי ביופסיה תת עורית שנילקחה בזמנו יש גם תשובה פתולוגית מהדסה , עכשיו קראתי במדנט שיש תרופה האים אתה יכול לסייע לי אני בת 67 סובלת בין היתר גם מפברומילכיה הייתי מטופלת דפומדרול הזרקה פעם 4 חודשים לפי המלצתו של פרופסור בוסקילה אצלי זה תת עורי מתחת לאפדירמיס כתמים כחולים ואדומים שכואבים הגעתי למצב היום שרגל ימין מהברך משותקת מה עושים תודה

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    פניקוליטיס ים תיכונית כאבים

הוספת תגובה

תמונה

• זה לא בתחום כירורגי, כדאי לנסות להתייעץ עם מומחה למחלות ראומטיות ואוטו- אימוניות

ד''ר דני רוזין
    22/11/2023

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זיהום שלא עובר לאחר ניקוז
    אנונימית
    21/11/2023

היי ד"ר רוזין
    לפני שבועיים עברתי ניתוח לניקוז אבצס באגן אחרי שהייתי שבועיים עם חום ובדיקות דם מאוד לא טובות. אני עם נקז כבר שבועיים, ולוקחת אנטיביוטיקה שבועיים והבדיקות דם שלי השתפרו מאוד ותקינות (גם ספירה וגם מדדי דלקת).
    אבל הנקז עדיין ממשיך להתמלא בהמון המון נוזל צהוב צלול. אתמול רוקנתי 130 ס"ס מהנקז. היום כבר רוקנתי 110 מ"ל עד הצהריים. ובנוסף יש לי עדיין קצת כאבים באגן במקום שבו נמצאת הדלקת. איך זה הגיוני שהנוזל ממשיך להיווצר? משהו לא תקין נכון? אני אציין שיש לי רשת באגן שהכניסו לי בניתוח לפני כמה חודשים ובגללה נוצר הזיהום, והיו לי עוד כמה סיבוכים בעקבות הניתוח ככה שהסיכוי שיש פה משהו לא בסדר הוא מאוד גדול אצלי. אני בלחץ שאצטרך עוד ניתוח או שמשהו יחמיר. אשמח לשמוע מה נראה לך שלא תקין ומה אתה חושב שצריך לעשות. תודה רבה

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהום שלא עובר לאחר ניקוז

הוספת תגובה

תמונה

• הגוף מפריש נוזלים בתגובה לדלקת, וזה יכול להימשך תקופה גם אחרי שהזיהום בשליטה

ד''ר דני רוזין
    21/11/2023

אם המדדים בשיפור אז בדרך כלל ממתינים ולא רצים לעוד התערבות. אם בגלל הרשת נשאר מוקד זיהום לפעמים אין ברירה אלא לנתח ולהוציא אותה, אבל לא נשמע שזה המצב כרגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך

אנונימית
    21/11/2023

תודה רבה על התשובה. המדדים שהשתפרו מעידים שהזיהום הוא לא מהרשת? (כי הוא הצליח להשתפר גם כשהיא עדיין נמצאת) או שאי אפשר לדעת?
    והאם אתה חושב שבמצב כזה שיש עדיין הרבה נוזל וגם קצת כאבים צריך להמשיך עוד באנטיביוטיקה (אני אמורה להפסיק אותה מחר) ולהשאיר את הנקז כמה שיותר זמן עד שיהיה בטוח שהזיהום עבר?
    הרופאת משפחה שלי חשבה שאולי צריך סיטי, כדאי לעשות עוד בדיקת הדמיה עכשיו או שלא צריך?
    סליחה על כל השאלות והמון תודה על העזרה :)

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זה לא מעיד אם כן או לא מהרשת, רק שיש שליטה כרגע על הזיהום.

ד''ר דני רוזין
    21/11/2023

אנטיביוטיקה נותנים לזמן מוגבל בדרך כלל. את הנקז משאירים עד ירידת כמות. סיטי נוסף רק אם הדברים לא מסתדרים

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך

אנונימית
    21/11/2023

אז בינתיים צריך רק להישאר עם הנקז ולחכות (בתקווה) שמתישהו זה יפסיק להתמלא?
    המון תודה :)

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כן

ד''ר דני רוזין
    21/11/2023

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• השפעת בקעים במפשעה על כאב ירך ועל מעיים
    חיים
    19/11/2023

שלום .
    בבדיקה שגרתית עקב חוסר נוחות באשך נמצאו שני בקעים קטנים .
    הרופא המליץ להגיע למעקב עוד חצי שנה .

בנוסף יש לי כאב באיזור הירך בחיבור למפשעה ובמפרק קצת - בעיקר אם מרימים גבוהה ומקפלים את הרגל לדוגמא כמו טיפוס על סולם. זאת אומרת טווח תנועה נפגע.

האם יש קשר בין הדברים ויש לשקול ניתוח עקב כך ?

בנוסף האם בקע יכול לגרום לעצירויות ?

אז מתי צריך לנתח? איך יודעים שבקע כואב ? מה מרגישים ?

שאלה נוספת , איך נגרם בקע ?

אני בן 36 , לא עושה ספורט , משקל עודף קל , כאבי גב לעיתים. לאחרונה התגברות של עצירויות

הוספת תגובה

תמונה

• בקע יכול להשפיע על איזור המפשעה בתנועות ותנוחות מסוימות.

ד''ר דני רוזין
    19/11/2023

בקעים קטנים אינם גורמים לעצירות.
    הכאב לא תמיד מוגדר אבל אם מוחמר במאמץ כנראה קשור לבקע.
    מנתחים בקעים גדולים שמכילים מעי, ובקעים קטנים אם גורמים לסימפטומים.
    הבקע נוצר מחולשה של הרקמות, לעתים בשילוב עם לחץ בטני מוגבר- כך שעצירות יכולה להיות גורם, לא תוצאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תפר חיצוני שלא נפלט
    עדי
    18/11/2023

שלום. לפני כחודש הסרתי נקודת חן ותפרו את האיזור בתפרים פנימיים ואחד חיצוני. חודש לאחר מכן מסתבר שהתפרים נפתחו והאיזור בשד פתוח לחלוטין. נאמר לי לחבוש בחבישת פולימם למשך חודש ולהגיע לביקורת. כך אני עושה.. הבחנתי שהתפר החיצוני(שהיה אמור ליפול/להפלט מעצמו) עדיין שם וכרגע מכוסה כל היום וכל הלילה בפולימם(אני מחליפה את החבישה פעם ביומיים). האם יכול להווצר מצב שבו התפר הזה פשוט יתאחה יחד עם העור לאור החבישה ולמעשה לא יפול/יפלט.. האם זה מסוכן? לצערי הרופא לא נמצא ב3 השבועות הקרובים ואני חוששת כאמור שחבישת הפולימם תגרום לתפר(שגם ככה בקושי רואים אותו) להתאחות עוד יותר בתוך העור ולגרום לזיהום/דלקת בהמשך. כאמור- זה תפר חיצוני ולא מהפנימיים שנועדו להשאר. אשמח לעצה..במרפאת האחיות אמרו שזה לא באחריותם ולהמתין 3 שבועות עד לחסרת הרופא. תודה לך

לקביעת תור
    סגירה
    תפר חיצוני שלא נפלט

הוספת תגובה

תמונה

• אם זה תפר שאמור להיפלט זהו תפר נמס, כך שגם אם יתאחה״ הוא יעלם בסופו של דבר

ד''ר דני רוזין
    18/11/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים בבטן תחתונה צד שמאל
    אוסנת
    17/11/2023

שבת שלום דוקטור רוזין
    אני מנותחת כ7 חודשים לאחר כריתת סיגמואיד עקב דיברקוליטיס
    לפני הניתוח לא סבלתי מעולם מעצירויות
    להיפך המעי היה רגיש / רגיז
    ויציאות תקינות ואפילו מרובות
    עצירויות הופיעו יום אחד ונמשכו כחודש ולאחר מכן הופיעו כאבי בטן ופרפורציה ופריטוניטיס במעי
    נותחתי חירום שטיפות וניקוז
    השאלה שלי האם היום 7 חודשים לאחר הניתוח זה סביר שיש עדיין עצירויות מידי יום ורק בעזרת נורמלקס הדברים מסתדרים ?
    האם נטילת נורמלקס לאורך זמן פוגעת בקיבה ?
    ושאלה נוספת האם יתכן שיופיעו כאבים בצד שמאל של הבטן לאחר תקופה ממושכת שכמעט ולא היו בעיקר בעת שישנו צורך להתפנות לשירותים ?
    האם זה תקין כאבים באזור זה ?

תודה רבה

הוספת תגובה

תמונה

• כן סביר ופעילות מעי מושפעת מהרבה גורמים ואין נזק משמעותי משימוש מתמשך בתכשירים להפעלת המעי

ד''ר דני רוזין
    17/11/2023

עם מעי בעייתי יכולים להיות כאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פענוח תוצאות גסטרוסקופיה וביופסיה
    לידה
    12/11/2023

היי,
    עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ונלקחה ביופסיה.
    בתוצאות גסטרוסקופיה כתוב שנמצאה דלקת פעילה ללא ארוזיות ובקע היאטלי 3 סמ

ותוצאות ביופסיה:
    Duodenal type mucosa, focally eroded, with mild inflammation and regenerative changes.
    הביופסיה נלקחה מהקיבה.

אשמח להבין מה התוצאות אומרות והאם נקסיום זה טיפול מספק?

הוספת תגובה

תמונה

• כן, דלקת קלה ושכיחה ונקסיום זה בסדר

ד''ר דני רוזין
    12/11/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם יש משהו נוסף או שזה הדבר היחיד שניתן להסיק מהתוצאות? מה לגבי הבקע? תודה על המענה המהיר!

לידה
    12/11/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אין משהו משמעותי נוסף, בקע קטן כזה הוא שכיח ודי חסר משמעות, אם יש צרבת הטיפול בנקסיום

ד''ר דני רוזין
    12/11/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה בנוגע לפטמת שד
    גלי
    12/11/2023

שלום רב,
    בת 45, ברקע אנדומטריוזיס. מטופלת בגלולות פמינט 3 חודשים רצוף, לאחר מכן הפסקה לקבלת וסת וחוזר חלילה. נמצאת במעקב מרפאת שד מגיל 40 אחת לשנה. ללא היסטוריה של סרטן שד במשפחה. נוטלת גלולות בערך מגיל 26 בגלל האנדומטריוזיס.
    בשנתיים האחרונות לצערי מכל מיני סיבות לא נבדקתי ממוגרפיה ואולטרסאונד מה שבדרך כלל אני עושה כל שנה. כן הייתי כל חצי שנה אצל כירורג מומחה שד. הבדיקה האחרונה של כירורג הייתה במאי.
    היום נגעתי באופן אקראי בפטמה השמאלית עצמה. לחצתי את הפטמה מעט חזק והרגשתי כמו תחושה של גרגיר קטן וקשה לא בכל הפטמה רק בצד שלה, גודל ראש סיכה בתוך הפטמה (ממש בתוך הפטמה לא מאחוריה ולא בעטרה) כמעט לא מורגש אבל רגיש למגע. כשלוחצים אז זה רגיש וכואב.. לציין שעכשיו התחלתי חפיסה שלישית של גלולות כלומר, זו התקופה שהוסת אמורה להגיע. בפטמה הימנית אין את זה. יש לי בדיקת כירורג שד בדצמבר וממוגרפיה us רק במרץ (מנסה להקדים). אני מאוד חוששת מעולם לא מיששתי את הפטמה אז אינני יודעת אם היה שם מאז ומתמיד. יצויין שאין גרד או אודם או קילוף על הפיטמה ואין שינוי בצורתה לא שקועה וגם התחושה סביב העטרה ובשד עצמו מרגישה כמו תמיד(שם אני כן בודקת את עצמי מידי פעם). אני ממש חוששת ומודאגת האם תוכל להסביר לי מה זה יכול להיות והאם הזמן שנקבעו לי התורים לממוגרפיה הוא סביר או שממש צריך בדיקה דחופה.
    סליחה על אורך ההודעה. כמו כן, האם גלולות למניעת היריון מסוכנות לשד? אני שותה אך ורק כטיפול שמרני לאנדו׳. אשמח אם תוכל להשיב לי. תודה ושבוע טוב ושקט.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לפטמת שד

הוספת תגובה

תמונה

• לא נשמע מדאיג, התורים לגמרי סבירים (אם הכירורג ימצא לנכון אפשר להקדים),

ד''ר דני רוזין
    12/11/2023

והגלולות אינן מסוכנות לשד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה ד״ר רוזין.

גלי
    12/11/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה