בדיקת סי.טי

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• בדיקת סי.טי
    רונה
    13/08/2011

אני כחודשיים לאחר ניתוח שרוול, שלאחריו היו לי קשיים באכילה... בעקבות זאת בוצעה בדיקת סיטי ואלו המימצאים:
    "לא נראית קולקציה במיטת הניתוח ולא נראה נוזל חופשי תוך בטני.
    בצאקום נראה בורד בארוך 15 מ"מ שלא היה במעי בבדיקה קודמת- נא קורלציה אנמנסטית לגבי מועד הבליעה.
    כיס המרה תפוח עד 44 מ"מ ללא סימני דלקת סביבו (צום?). הערה שלי - כן הייתי בצום יומיים לפני הבדיקה.
    טחול מוגדל משרעתו כ- 14.3 ס"מ.
    כבד שומני."

אודה לכם על פיענוח הבדיקה לעברית פשוטה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סי.טי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סי.טי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    14/08/2011

לא הכל ניתן לתירגום, כי נראה שהיו טעויות בהקלדה, של הקלדנית או שלך...
    אין הצטברות חריגה של נוזלים ליד הניתוח או חופשי בבטן- זה תקין.
    יש ממצא שאיו ברור לי (בורד?? תבדקי שוב?) בתחילת המעי הגס (בתוך המעי)- לא נשמע בעל משמעות (משהו בגודל סנטימטר וחצי יצא בקלות).
    כיס המרה למעשה תקין הוא מתמלא בעקבות צום, זה טבעי.
    טחול מעט מוגדל מהנורמה אבל זה חסר משמעות בערכים כאלה.
    כבד שומני- מקווה שזה יסוג בעקבות הניתוח...
    סה"כ CT תקין, לא ברור לי למה בוצע, אבל אינו מסביר את קשיי האכילה, שכנראה פשוט קשורים להצרת הקיבה בניתוח. במה הם מתבטאים בדיוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סי.טי

רונה
    17/08/2011

בבדיקת הסיטי שביצעתי התברר שיש לי בורג (שכנראה בלעתי בטעות) בצאקום.. הבורג הוא בגודל 1.5 ס"מ. האם הוא יצא לבד או שצריך מעקב? האם מסוכן?

כמו כן נמצא טחול מוגדל 14.3 ס"מ, אמרת שזה גודל לא חריג,האם להתעלם מתוצאת בדיקה זו? או להמשיך מעקב? מדוע הטחול מוגדל ואם יש מצב שהוא יחזור לגודלו הטבעי. כמו כן יש לי כאבים דוקרים בצד שמאל של הבטן,האם הם יכולים להיות קשורים לטחול המוגדל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סי.טי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    18/08/2011

גודל הטחול אינו מדאיג, ולא נראה שקשור לכאבים, אך ניתן לעקוב בקלות על ידי אולטרה סאונד, עוד מס' חודשים.
    לגבי הבורג- לא ברור מתי נבלע, יש סיכוי גבוה יצא בעצמו, ולא נהוג לנתח להוציא, אבל אם עבר זמן רב והוא תקוע הוא עלול לגרום לבעיות ואף נקב במעי. ניתן לעקוב אחרי התקדמותו על ידי צילום פשוט, אין צורך ב-CT.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו