אפנדציט בהריון

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• אפנדציט בהריון
    רות
    22/08/2011

ביום שישי הרגשתי כאבים חדים בצד ימין של הבטן למטה ויותר הקאות בעקבותם ניגשתי למיון. אני בהריון שבוע 11 לאחר טיפולי פוריות. ביצעתי בדיקה גניקולוגית שלא הראתה בעיה. (הריון תקין), בדיקת שטן ודם- הראו כדוריות לבנות קצת יותר מהמקובל. בבדיקה ידנית (לחיצות) הייתה רגישות גבוהה ממוקדת בנקודה מסויימת בבטן, בבדיקת אולטראסאונד בטן לא התגלו ממצאים חריגים. השאירו אותי עד יום ראשון בצהריים לאשפוז, השגחה עם אנטיביוטיקה- אוגמנטין. לא ביצעו סיטי בגלל ההריון. כעבור יום עם האנטביוטיקה היה שיפור, כאב פחות חד אך עדיין כואב במיוחד בתנועה (מרגיש כמו פצע פתוח בעור ששמים עליו אנטיביוטיקה, לא כאב חד ובלתי נסבל, אך צריבה שלא משתנה). כאמור לאור השיפור שחררו אותי הביתה עם הנחיות להמשך אנטיביוטיקה במשך 4 ימים. השאלה שלי: האם לא מסוכן להסתמך על תחושת הכאב שהיא סובייקטיבית, כיצד אדע מתי זה מגיע לשלב שמסכן אותי ואני צריכה לפנות שוב למיון?
    האם ניתן לבצע בדיקת mri כדי לאבחן מצב של דלקת מסוכנת והאם לבדיקה הנ"ל יש סיכון כל שהוא בהריון? אני חוששת שיש דלקת מסוכנת שאינה מטופלת כראוי, כיצד אדע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפנדציט בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד נתונים חשובים

רות
    22/08/2011

בהמשך לנתונים לעיל יש לציין שמתחילת התסמינים לא עלה חום, הקאות רק ביום הראשון ולאחר מכן פסקו. כמו-כן ביום הראשון קיבה רכה מלווה בריבוי גזים ללא שלשול ובהמשך ללא יציאה עקב הצום, היום לאחר אוכל יציאה קצת קשה.

תוצאות בדיקות המעבדה: לאוקוציטוזיס 12.3 המוגלובין 11.2 טסיות 273, בשטן 25 כדוריות לבנות, אצטון שלילי.

אשמח לחוות דעת שלכם. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד נתונים חשובים - תגובה

ד''ר דני רוזין
    22/08/2011

לא מסתמכים רק על הכאב, אלא על מכלול נתונים שיחד מאפשרים להעריך את הסיכוי שאכן מדובר באפנדיציטיס שמחייבת ניתוח. יש לזכור שחלק מהדלקות בתוספתן בכלל חולפות מעצמן, ואחרות מגיבות לאנטיביוטיקה ללא צורך בניתוח.
    א התמונה בכללותה, כולל העדר דינמיקה במהלך ההשגחה, אינה משכנעת- מקובל להמתין ולא לרוץ לניתוח ברניון.
    נכון ש-MRI ניתן לביצוע בבטיחות בהריון, ושלעתים משתמשים בו לאבחנת אפנדיציטיס בהריון, אך זו אינה בדיקה שתמיד ובכל מקום זמינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

רות
    28/08/2011

תודה על התשובה, כעת עבר שבוע מהאשפוז וסיימתי 7 ימים עם אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 פעמיים ביום (סיימתי ביום חמישי) כאמור הכאב פחת ועכשיו עדיין יש כאב אך הוא חלש יחסית ורק אם אני נוגעת בנקודה הכואבת או אחרי שרותים אני מרגישה כאב חזק יותר, הייתי אצל רופאת משפחה, הבנתי שהכאב היה אמור כבר להעלם ואין טעם להמשיך אנטיביוטיקה (עד מתי?). היא אמרה שלמעשה אין אבחנה מה יש לי וגם היא לא יודעת כיצד להתייחס לזה, היא אמרה שאם ימשיך לכאוב בימים הקרובים אפנה שוב למיון. אני לא יודעת מה לעשות מכיון שגם במיון אין להם דרך לאבחן מה הבעיה ואני לא רוצה שיגיעו להחלטות חפוזות על סיטי או ניתוח רק בגלל ש"אם כבר הגעתי שוב למיון, צריך להחליט מה לעשות איתי". מה דעתך? נניח שזה אפנדציט- האם זה תקין שעדיין יש כאב חלש? האם זה מצריך פניה למיון? ואם לא יעבור בימים הקרובים, מה עוד ניתן לעשות? האם יש דרך להגיע בתור מהיר לרופא כרורג בלי הפניה מרופא משפחה (אני בקו"ח כללית) והאם רופא כרורג יוכל לתת מענה ולבחון בעיה זו בדרכים נוספות? תודה. (ההריון הזה מאוד יקר, אחרי טיפולים של 5 שנים, ואני לא רוצה להגיע להחלטות שגויות/ חפוזות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    28/08/2011

לא יודע לגבי פניה ישירה לכירורג בכללית, אני מניח שאפשר.
    אם הכאב חלש ואין סימני דלקת ניתן אחרי שבוע להפסיק אנטיביוטיקה ולהמתין. הסיכוי שמדובר באפנדיציטיס מסוכנת לך או לעובר הוא נמוך, כאב חלש ותו לא מצדיק מעקב בלבד. תני לזה עוד מספר ימים ותראי מה קורה, במידה ואין החמרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו