תוצאות אולטרסאונד,גוש תתעורי בצואר.

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• תוצאות אולטרסאונד,גוש תתעורי בצואר.
    נטלי פריג'
    23/08/2011

שלום וברכה.
    לפני כחודש הבחנתי ב"גוש" תת עורי מתחת ללסת ימין בערך במרכז הצוואר מימין.
    יש לציין כי הגוש נייד, רך, ומעט אדמדם על העור. (מעט מאוד משום שהוא פנימי).
    כירורג פלסטי מומחה הפנה אותי לביצוע אולטרסאונד ושם נאמר לי בעלפה שהגוש הוא נוזלי, ומדובר בציסטה. (אמר לי זאת בעלפה המפענח שנכח בחדר הבדיקה).
    היום קיבלתי את תוצאות האולטרסאונד בכתב וכך רשום:
    הודגמו שתי קשריות לימפה באיזור,בצורה רגילה עם קורטקס מעובה,נמצאות בעומק 2 מ"מ, הגדולה מביניהן כ0.3*0.7 ס"מ, ללא הגברת זרימת דם בתוכה.
    לסיכום: שתי קשריות לימפה בצורה רגילה.

שאלתי היא: האם קשריות היא מילה נרדפת אכן לציסטה???
    התבלבלתי משום שבבוקר אמרו לי שזו ציסטה ואילו עכשיו מה שכתוב בפענוח האולטרסאונד מעט מבלבל אותי. אודה לכם מאוד על עזרתכם והבהרת התמונה.
    חשוב לי לציין שהכירורג הפנה אותי להוציא את ה"גושון" הזה בבית חולים קרוב,אך טען שזה לא "בהול" אבל כדאי להוציא שלא יזדהם.
    אודה לכם על תשובתכם. (אם אכן עדיין מדובר בציסטה, הרי שאהיה פחות מודאגת חלילה ממשהו אחר).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות אולטרסאונד,גוש תתעורי בצואר. - תגובה

ד''ר דני רוזין
    23/08/2011

ציסטה זה תהליך נוזלי, וקשרית (או קשר) לימפה זה השם הנכון ל"בלוטת לימפה".
    שתי הבלוטות המתוארות תקינות, השאלה אם התשובה מדוייקת ואם אכן נראתה ציסטה שאינה מוזכרת בתשובה.
    בכל מקרה לא נראה שמדובר במשהו מדאיג שמחייב ניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר, התשובה

נטלי פריג'
    23/08/2011

הכתובה אינה מעידה על ציסטה??? אם כן, במה מדובר? (בהנחה כפי שאמרת ש2 הבלוטות הללו תקינות...)
    יש לי תור כמובן לכירורג פלסטי בבית החולים שערי צדק, משום שהבנתי שייתכן וצריך להוציא את זה.
    אני בהחלט נוטה להסתמך על התשובה הכתובה שנכתבה ע"י דר. מפענח מוסמך ולא על התשובה הנאמרה בעלפה. תודה רבה על התייחסותך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר, התשובה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    24/08/2011

אבל צריך לזכור שהמבצע הוא הטכנאי,והרופא, במרבית המכונים, רואה רק את הצילומים אחר כך ולא בעת הבדיקה, כך שיש לעתים אפשרות לטעות בפיענוח. קשרי לימפה לרוב מעט בעומק ולא ממש תת עוריים. הייתי שוקל בדיקה חוזרת לוודא את אי ההתאמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו