ציפורן חודרנית

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ציפורן חודרנית
    חסוי לוי
    27/08/2011

שלום לכל המומחים!
    אני בת 18.
    לפני שנה בערך היו לי כאבים בבוהן ואובחן כי יש לי ציפורן חודרנית. אמרו לי שהסיבה כנראה גזירה לא נכונה של הציפורן... בחרתי לעשות ניתוח להסרה של החלק הבעייתי של הציפורן ולא לחכות שאולי זה יסתדר לבד. אחרי שנה החלק שהוסר צמח ואני שוב חשה בכאב הנורא שהיה לי בהתחלה. כל מהלומה קטנה בבוהן כואבת לי, אני מרגישה שמכניסים לי סכין! יש כרגע נפיחות קטנה, ואדמומיות. אני לא מבינה איך עוד לפני שזה צמח לגמרי זה שוב עושה לי בעיות. אני אצטרך לעבור שוב ניתוח? יש לי קצת טראומה מהמחט של ההרדמה...

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפורן חודרנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפורן חודרנית - תגובה

ד''ר דני רוזין
    27/08/2011

סימני הדלקת עכשיו ניתנים לטיפול מקומי במשחה אנטיביוטית, והשרייתו כף הרגל המי סבון פושרים לריכוך האיזור והקלה. הניתוח למצב דלקתי פעיל הוא הסרת חלק מהציפורן, אך מניסיונך את רואה שזה עלול לחזור השאלה היא מה לעשות לאורך זמן אם יש נטיה לציפורן חודרנית. ישנו ניתוח רדיקלי יותר שבו הורסים את תאי הציפורן ומונעים צמיחה מחדש- אבל זה לא אסתטי.
    לדעתי הטיפול הנכון הוא מניעה, על ידי גזירה דוקא הפוך ממה שלרוב מומלץ- כן להיכנס עם המספריים לפינה ולהסיר אותה, אבל להקפיד לעשות זאת לעתים תכופות יחסית ולא לתת לציפורן לצמוח שוב לתוך הבשר. 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת אומרת

חסוי לוי
    27/08/2011

שאני אצטרך לגזור פעם בשבוע את הפינה כדי שהציפורן לא תגדל? ותמיד תהיה לה נטייה להכנס לבשר? וכשאתה אומר שהטיפול בשורש לא אסתטי אתה מתכוון בגלל שהציפורן לא תגדל שוב?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת אומרת - תגובה

ד''ר דני רוזין
    27/08/2011

כן, תנסי תקופה לשמור על פינה גזורה, לדעתי זה עדיף על הוצאת קטע ציפורן, ואם הורסים את תאי מיטת הציפורן אז באמת נשארים עם קטע חסר לתמיד.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי. תודה!!

חסוי לוי
    27/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו